Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 40 ευρώ η Εθνική Τράπεζα

Επιμέρους τεχνικές ενδείξεις μπορεί να οδηγούν ορισμένους ”παίκτες” στο να κινούνται και πιο σύντομα, αλλά και να κατοχυρώνουν ακόμη και μέσα στην ημέρα υπεραξίες. Η αυξανόμενη μεταβλητότητα και η παραμονή του Γ.Δ. μέσα σε ένα εύρος ισχυρής αντίστασης ενισχύει το ενδιαφέρον και τη... διάθεση για παιχνίδι ορισμένων ”παικτών”. Ωστόσο, η Εθνική ”χτυπά” το ”40άρη”, Τ.Τ.- Πειραιώς – ΟΤΕ και ΟΠΑΠ διαμορφώνονται ανοδικά, ενώ η αποτίμηση της Σιδενόρ διαμορφώνεται πλέον στο 1 δισ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέσα στο εύρος των 4.750-4.800 μονάδων συνεχίζεται ανοδικά η διαπραγμάτευση ενός ικανού μέρους της αγοράς.

Με ενδιαφέρον στοιχείο τις αυξημένες για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση συναλλαγές, καθώς περίπου στις 11:15 προσέγγιζαν τα 60 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση μερίδας αναλυτών, η ευρύτερη αυτή περιοχή θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και ανθεκτικότητας αντίσταση, όσον αφορά στη συμπεριφορά του Γ.Δ..

Μερίδα αναλυτών υποστηρίζει πως ενδεχόμενη υπέρβαση των 4.800 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές θα μπορούσε να οδηγήσει στην εμφάνιση… υπερβολών, που συνήθως – κατά την εκτίμησή τους – χαρακτηρίζουν τα τελευταία στάδια μίας ανοδικής κίνησης.

Αυτό το ενδεχόμενο, όπως και τα υπόλοιπα που επικροτούνται από παράγοντες της αγοράς, μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι στην πράξη.

Ωστόσο, η ουσία είναι πως από τα χαμηλά των 3.450 μονάδων, πριν από 7 και πλέον μήνες η αγορά παραμένει μεσοπρόθεσμα ανοδική με μόνο μία ουσιαστική διόρθωση, περίπου 150 μονάδων στα μέσα Νοεμβρίου.

Ανοιχτό λοιπόν το ενδεχόμενο μίας συσσώρευσης για βασικούς δείκτες και μετοχές, αν και σήμερα είναι εμφανές πως ισχυροί επενδυτικοί κύκλοι επιδιώκουν τη διαμόρφωση της μετοχής της Εθνικής υψηλότερα των 40 ευρώ.

Στη μέχρι τώρα διάρκεια της συνεδρίασης το μεγαλύτερο μέρος των εντολών που δίνονταν και της ζήτησης που εκδηλωνόταν οδηγούσε στη διαμόρφωση ενός εύρους με ελάχιστο τα 39,90 ευρώ και μέγιστο τα 40,10 ευρώ.

Στη μετοχή της ΕΤΕ είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Επιθετικά όμως κινούνταν οι αγοραστές, τόσο στη μετοχή του Τ.Τ. (μετά τις αναβαθμίσεις των ξένων) προς τα 20,12 ευρώ, με σημαντικές μάλιστα συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Κάτι ανάλογο παρατηρούνταν προς τα 27,70 της Πειραιώς και τα 28,80 ευρώ του ΟΠΑΠ.

Ακολουθούσαν με εντολές μέχρι τα 23,34 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ.

Διαπιστωνόταν δηλαδή πως από τα περίπου 64 εκατ. του τζίρου (στις 11:18) τα περίπου 29 αφορούσαν σε συναλλαγές σε 5 δεικτοβαρείς τίτλους του ASE-20, και μάλιστα σε τιμές μέχρι και 3,5% υψηλότερα (Τ.Τ.).

Η υπεραντίδραση του ASE-20 (προσεγγίζονται πλέον οι 2.600 μονάδες) συντηρεί το θετικό κλίμα και τη διάθεση στην αγορά, παρά το ότι όλο και περισσότεροι ”παίκτες” αναγνωρίζουν πως οι κινήσεις τους θα πρέπει να είναι πιο βραχύβιες και σύντομες.

Κάτι τέτοιο σε μεσοπρόθεσμα ανοδική αγορά ενισχύει τη μεταβλητότητα βασικών δεικτών και μετοχών.

Ωστόσο, όλα αυτά δεν εμποδίζουν τη διαμόρφωση μίας ικανής σχέσης μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, που διαμορφωνόταν στο περίπου 2,5 προς 1.

Με βάση την απόδοση των πρώτων περίπου 50 λεπτών, ξεχώριζε η αντίδραση της Sciens προς τα 2,11 ευρώ, με αξία συναλλαγών περίπου 650.000 ευρώ.

Του Καρδασιλάρη (που... επιτέλους αντιδρά από το χαμηλό τριετίας των 3,6 ευρώ), αλλά και των Σιδενόρ (στα 10,4 ευρώ πλέον και αποτίμηση... 1 δισ. ευρώ), Audiovisual (προς τα 5,6 ευρώ), της ΕΛΒΑΛ (προς τα 3,7 ευρώ), του Κυριακίδη, ΕΛΓΕΚΑ, ΕΧΑΕ (προς τα 19 ευρώ πλέον), Παντεχνική, Αθηνά, Λούλη, Πλαστικά Θράκης, Έδραση και αρκετών ακόμη με αυξημένες συναλλαγές.

Για τη συνέχεια θα επιμείνουμε στην εκτίμηση μερίδας δεικτών πως οι κινήσεις τους είναι πλέον και πιο σύντομες και πιο βραχύβιες, στην προσπάθειά τους να κατοχυρώνουν ακόμη και ημερήσια κέρδη σε μία αγορά που βρίσκεται πλέον εντός του εύρους ισχυρής ”αντίστασης”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v