Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εορταστική ραθυμία - Υπεραντίδραση Marfin

Παρά την υποτονικότητα αλλά και τη διάθεση κατοχύρωσης κερδών - λόγω των ημερών - ξεχωρίζουν η σταθερή Εθνική, η υπεραντίδραση της Marfin, τα κέρδη της Intralot και η θετική μεταβολή των Εμπορικής, Κύπρου. Αυξημένες συναλλαγές σε Μυτιληναίο, αλλά και για μετοχές επιλεγμένων εταιριών από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Πιέσεις άνω του 2% σε ΟΤΕ-Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κλείνει η ”ψαλίδα” μεταξύ Σοφοκλέους και ευρωπαϊκών αγορών, καθώς για τον Γενικό Δείκτη ανακτάται σταδιακά χαμένο έδαφος.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.377,2 μονάδες (14:10), αντιδρώντας από τα χαμηλά των 4.365 μονάδων, με συναλλαγές μέτριες –στο πνεύμα των ημερών-, που δεν ξεπερνούσαν τα 105 εκατ. ευρώ.

Οι συναλλαγές μπορεί να εμφανίζονται μέτριες, ωστόσο εύλογο ενδιαφέρον προσελκύει η αντίδραση της μετοχής της Marfin προς τα 39 ευρώ, με συναλλαγές που ξεπερνούσαν τα 4 εκατ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως ανάλογα επιθετικά αντιδρούσε και η μετοχή της Εγνατίας στα υψηλά των 7,76 ευρώ, με συναλλαγές 530.000 ευρώ.

Από τον ”20άρη” παρέμεναν σταθερά υψηλότερα η Εθνική, η Κύπρου και η Εμπορική, ενώ κέρδιζαν έδαφος Τιτάνας, Intralot. Ωστόσο, απώλειες της τάξεως των 2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν OTE - Cosmote.

Στη μετοχή του Μυτιληναίου σημειώνονταν επίσης αυξημένες συναλλαγές, η αξία των οποίων προσέγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ, με την τιμή να κερδίζει 3,4% προς τα 28,88 ευρώ. Η μέγιστη τιμή μέχρι στιγμής για τη μετοχή διαμορφωνόταν στα 28,96 ευρώ.

Από το υπόλοιπο της αγοράς ξεχώριζαν οι Ασπίς Ασφαλιστική (7,4%), Κλουκίνας-Λάππας (6,4%), Επίλεκτος, Ιμπέριο, Druckfarben, Elmec, Κούμπας, Kleemann και ορισμένες ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v