Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ισορροπία για τον Γ.Δ.

Γύρω από τις 4.380 μονάδες διαμορφωνόταν ο Γενικός Δείκτης, όπου ενδοσυνεδριακά καταγράφηκε υψηλή τιμή προς τις 4.395,8 μονάδες. Αναμενόμενες οι πωλήσεις στη μετοχή της Πειραιώς και της Κύπρου, που υποχωρούσαν μέχρι και 1,4% στις 11:15, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφονταν για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και της Εμπορικής. Αυξημένες συναλλαγές για μία ακόμη συνεδρίαση για την 3E και μάλλον μέτριο το ενδιαφέρον για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε εύρος περίπου 20 μονάδων διαμορφωνόταν μέχρι τις 11:05 η διακύμανση του Γενικού Δείκτη. Έχοντας για υψηλή τιμή τις 4.395,8 μονάδες ισορροπούσε με οριακή μεταβολή στις 4.382,9 και με αξία συναλλαγών περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Όπως αναμενόταν, μεγάλο μέρος του τζίρου προέρχεται από συναλλαγές στις μετοχές των Πειραιώς – Κύπρου, ενώ ακολουθούσαν ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank, ΟΤΕ, Marfin και Eurobank.

Στη μετοχή της Πειραιώς η αξία των συναλλαγών έφτανε τα 2,5 εκατ. ευρώ με την τιμή να υποχωρεί κατά 1,3% προς τα 23,86 ευρώ. Στη μετοχή της Κύπρου ο τζίρος έφτανε τα 2,8 εκατ. ευρώ με την τιμή να χάνει 0,95% προς τα 10,44 ευρώ.

Στη μετοχή της Εθνικής οι εντολές δίνονταν γύρω από τα 34,78 ευρώ, ενώ σαφώς υψηλότερα προς τα 28,70 ευρώ γίνονταν πράξεις στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Με βάση τον τζίρο που είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τις 11:10 ενδιαφέρον παρουσίαζε η κινητικότητα για μία ακόμα συνεδρίαση στη μετοχή της Coca Cola 3E, καθώς έφτανε προς τα 29,72 ευρώ, στη μετοχή της S&B στα 9,84 ευρώ (δες σχετικό θέμα για εκτιμήσεις αναλυτών) και στις Ελληνικά Πετρέλαια, Νεοχημική, Jumbo, ΕΧΑΕ, Ασπίς, Κούμπας και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Μοιρασμένη ήταν και η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τις πρώτες να υπερτερούν ελαφρώς.

Μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν η επιθετική για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση αντίδραση της MLS, η προσέγγιση του 1,5 ευρώ για τη μετοχή της Ασπίδος Ασφαλιστικής, το 4,8% του Καρδασιλάρη, η υπεραπόδοση και τα 2,28 ευρώ για τη μετοχή του Κούμπα, τα 3,36 ευρώ της Ευρωπαϊκής Πίστης, η υπέρβαση των 2 ευρώ για τη μετοχή του Καραμολέγκου (με ελάχιστες όμως συναλλαγές), η αντίδραση ύστερα από δύο συνεδριάσεις σημαντικής διόρθωσης των Marfin, Εγνατίας και οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στις μετοχές FG Europe, Κλουκίνας-Λάππας, Veterin, Χαλκόρ, Sciens (πρώην Ηλέκτρα) και ορισμένων ακόμη τίτλων όπως των Κλωστηρίων Ναυπάκτου (στο 1,36 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v