Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η απόφαση του δικαστηρίου για αποζημίωση της Ολυμπιακής από το Δημόσιο, η απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς της Τράπεζας Κύπρου και οι 17 επιχειρήσεις που εμπλέκονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο καρτέλ γάλακτος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η απόφαση του δικαστηρίου για αποζημίωση της Ολυμπιακής από το Δημόσιο, η απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από την Τράπεζα Πειραιώς της Τράπεζας Κύπρου και οι 17 επιχειρήσεις που εμπλέκονται, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο καρτέλ γάλακτος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε άμεση, χωρίς διαπραγμάτευση, απόρριψη της πρότασης εξαγοράς που κατέθεσε ο όμιλος Πειραιώς προχώρησε χθες η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, κάνοντας λόγο για χαμηλό τίμημα και έλλειψη premium για τη μετοχή. Η Πειραιώς στην πρότασή της έδινε τίμημα 10,63 ευρώ ανά μετοχή, μέσω της καταβολής 2 ευρώ σε μετρητά συν 0,36 μετοχές Πειραιώς για καθεμία μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Ολυμπιακή: Νέες προϋποθέσεις για μία ύστατη απόπειρα εξυγίανσης και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας δημιουργούνται μετά την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, το οποίο αναγνώρισε ότι το Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει την εταιρία με 563,8 εκατ. ευρώ.

Γαλακτοβιομηχανία: Οι γαλακτοβιομηχανίες Vivartia, ΦΑΓΕ, Μεβγάλ, Όλυμπος, Nestle Ελλάς, Ροδόπη, Κρι-Κρι, Εβροφάρμα και ΣΕΡΓΑΛ, o ΣΕΒΓΑΠ, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Ατλάντικ, Μασούτης, Σκλαβενίτης, Carrefour-Μαρινόπουλος και ο ΕΛΟΜΑΣ είναι κατά πληροφορίες οι 17 επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε σοβαρές παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού στην αγορά του γάλακτος, γράφει η ”Καθημερινή”.

ΓΕΚ-Τέρνα: Στο 1 δισ. ευρώ έχει διαμορφωθεί το ανεκτέλεστο του ομίλου ΓΕΚ-Τέρνα μετά την υπογραφή της σύμβασης για την Ιόνια Οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, ο εν λόγω όμιλος αναμένει σύντομα την υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης ενός ακόμα σημαντικού έργου στο εξωτερικό και έτσι το ανεκτέλεστό του μέχρι το τέλος του χρόνου θα διαμορφωθεί στο 1,2 δισ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Αύριο Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής τράπεζας CEC, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ρουμανικού υπουργείου Οικονομίας. Διεκδικητές της τράπεζας είναι ο όμιλος της Εθνικής και η ουγγρική OTP.

Ιατρικό Αθηνών: Σε φάση προετοιμασίας του νέου business plan βρίσκεται το Ιατρικό Αθηνών, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στην ”Ημερησία”. Ο τριετής επιχειρηματικός σχεδιασμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο δίμηνο του 2007 και θα αφορά στις νέες επενδυτικές κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει ο όμιλος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ενέργεια: Για τον Ιανουάριο μεταφέρεται κατά πάσα πιθανότητα η υπογραφή της τριμερούς διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, αρμόδιοι παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι η μετάθεση της ημερομηνίας για υπογραφή της συμφωνίας συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τις βουλγαρικές εκλογές.

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε χθες το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου φέρουν την Ελλάδα να παίρνει λιγότερες και ενδεχομένως ακριβότερες ποσότητες αερίου, καθώς υπαινίσσονται ότι θα ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις για τις τιμές, επικαλούμενα δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας και στελεχών της Botas. Η ΔΕΠΑ από την πλευρά της απαντά ότι δεν αλλάζει η συμφωνία με την Botas.

ΟΣΕ: Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στους ελληνικούς σιδηροδρόμους, καθώς από τις αρχές του 2007 θα λειτουργήσει με νέα μορφή, και διαχωρίζεται η υποδομή από την εμπορική εκμετάλλευση, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μ. Λιάπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v