Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψοφοβία στη Σοφοκλέους!

Φαίνεται να έφερε υψοβοφικές τάσεις η υπέρβαση των 4.400 μονάδων στο Γενικό Δείκτη και έτσι μετά τις 14,18 δείχνει να ακολουθεί μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση, αφού μεταξύ άλλων λείπουν και οι σημαντικές βοήθειες από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους. Διατηρεί τα κέρδη ο ΟΠΑΠ (3,6%), έχοντας βοήθειες μόνο από Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Φαίνεται να έφερε υψοβοφικές τάσεις η υπέρβαση των 4.400 μονάδων στο Γενικό Δείκτη και έτσι μετά τις 14,18 δείχνει να ακολουθεί μόνιμη πλαγιοανοδική κίνηση, αφού μεταξύ άλλων λείπουν και οι σημαντικές βοήθειες από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE δείχνει να παλεύει ”μόνος του” ο ΟΠΑΠ, έχοντας βοήθειες μόνο από Alpha Bank, Eurobank και Εμπορική, ενώ απλά με θετικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, Intralot, Folli Follie και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Διστακτική εικόνα στο υπόλοιπο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, καθώς έχει υποχωρήσει σημαντικά το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων που υπήρχε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα η μέχρι στιγμής αναλογία μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5.

Λίγο περισσότερο αισιόδοξοι όσοι εμπλέκονται στην αγορά παραγώγων, που σε μία υποτονική από πλευράς συναλλαγών συνεδρίαση φαίνεται να διατηρούν τις μικρές υπερτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v