Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμό για το καρτέλ στην αγορά γάλακτος, οι εξελίξεις στην ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής CEC και τα σχέδια του Ιασώ για επέκταση των δραστηριοτήτων του είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμό για το καρτέλ στην αγορά γάλακτος, οι εξελίξεις στην ιδιωτικοποίηση της ρουμανικής CEC και τα σχέδια του Ιασώ για επέκταση των δραστηριοτήτων του είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Γαλακτοβιομηχανία: ”Καίει” τη Vivartia και τη Μεβγάλ η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, αναδεικνύοντάς τες ως τον πυρήνα του καρτέλ στην αγορά γάλακτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ”Καθημερινής”. Ειδικά η Vivartia εμφανίζεται να έχει ηγετικό ρόλο στην παράβαση της εναρμονισμένης πρακτικής με αντικείμενο τη συνεννόηση ως προς τις τιμές χονδρικής και εν μέρει προτεινόμενης λιανικής των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Εθνική Τράπεζα: Σήμερα το πρωί κατατέθηκε η νέα βελτιωμένη πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την εξαγορά της ρουμανικής τράπεζας CEC. Η κυβέρνηση της Ρουμανίας κάλεσε την Εθνική και την ουγγρική ΟΤΡ, τις δύο τράπεζες που είχε επιλέξει για την τελική διαπραγμάτευση, να καταθέσουν βελτιωμένες προσφορές και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η υψηλότερη προσφορά (σ.σ: πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι μόνο η Εθνική κατέθεσε τελικώς προσφορά για το ρουμανικό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Ιασώ: Μερίδιο και θέση στις ταχείες εξελίξεις στον κλάδο υγείας διεκδικεί το Ιασώ. Στόχος του, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων του σε όλο το φάσμα των ιατρικών υπηρεσιών, με τη δημιουργία αλυσίδας διαγνωστικών κέντρων και εκτός Αττικής, αλλά και με την περαιτέρω ανάπτυξη της φιλόδοξης επένδυσής του στον τομέα των βλαστοκυττάρων. Ο όμιλος εξετάζει σοβαρά και την εξαγορά ομίλου του κλάδου υγείας που έχει ισχυρή παρουσία και στην επαρχία.

Καραμολέγκος: Σε συζητήσεις με ξένο fund που επιθυμεί να εισέλθει στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης Καραμολέγκος διεξάγει αυτή την περίοδο η βασική μέτοχος της επιχείρησης, κ. Μαρία Καραμολέγκου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ”Καθημερινής”, οι διαπραγματεύσεις αφορούν στη διάθεση ποσοστού που ελέγχει η κ. Καραμολέγκου και το οποίο υπερβαίνει το 20%.

Info-Quest: Προαιρετική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Unisystems κατέθεσε η Info-Quest, η οποία κατέχει ήδη το 32,976% της εταιρίας. Στόχος της Info-Quest είναι η έξοδος της Unisystems από το χρηματιστήριο, εφόσον καταφέρει να συγκεντρώσει ικανό ποσοστό της. Η τιμή ανά μετοχή που προτίθεται να διαθέσει είναι 1,85 ευρώ.

ΕΛΤΑ: Το ενδεχόμενο αλλαγών στον κανονισμό προσωπικού στο πρότυπο του ΟΤΕ εξετάζει η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση του προσωπικού.

Λιμάνια: Εξώδικα άρχισαν να αποστέλλονται από χθες στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ από τις ναυτιλιακές εταιρίες, αλλά και από τους εμπόρους, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη και αποζημιώσεις για ζημίες που έχουν υποστεί. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια συνεχίζονται σήμερα για 44η ημέρα.

Σοφοκλέους: Το ”πάρτι” των χρηματιστηρίων θα συνεχιστεί και το 2007, με τη Σοφοκλέους να συγκαταλέγεται στη λίστα των καλεσμένων, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τι θα τρέξει το 2007”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το ”ράλι” των τελευταίων ετών, η πλειονότητα των διεθνών αναλυτών θεωρεί ότι οι μετοχές θα αποδειχτούν για μία ακόμη χρονιά ως η πλέον αποδοτική τοποθέτηση, σε ένα αρκετά καλό μακροοικονομικό περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v