Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές προσδοκίες από ΕΤΕ παρά τη CEC

Με μοχλό την Εθνική που κινείται στα 35 ευρώ και δευτερευόντως τις Εμπορική, Κύπρου συντηρείται οριακά σε θετικό έδαφος ο FTSE 20. Κέρδη για Marfin, Μυτιληναίο, κατασκευαστικές, Αλουμίνιο και μετοχές επιλεγμένων εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Με premium μεταβιβάστηκαν στα 4,30 ευρώ 500.000 μετοχές των Μινωικών Γραμμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όλα τα ”παιδιά” είναι εδώ. Λίγες ημέρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2006 και ξεκινήσουν τη συμπόρευση - πιθανότατα για την πέμπτη κατά σειρά θετική χρήση - στη Σοφοκλέους.

Δεδομένου ότι ο FTSE 20 διαμορφωνόταν στις 2.380 μονάδες (0,06%) δινόταν η ευκαιρία σε αρκετούς ενεργούς παίκτες να συνεχίσουν τη μόχλευση σε μετοχές επιμέρους εταιριών της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Για να συμβεί βέβαια αυτό είναι απαραίτητη η υπεραντίδραση της Εθνικής, υψηλότερα των 35 ευρώ, το 1,70% της Εμπορικής, η σταθεροποιητική πορεία της Πειραιώς, Κύπρου και οι οριακές απώλειες για Alpha Bank, Eurobank.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συναλλαγές περίπου 500 χιλ. μετοχών, που πραγματοποιήθηκαν στη μετοχή των Μινωικών Γραμμών. Μάλιστα πραγματοποιήθηκαν σε τιμή υψηλότερη της τρέχουσας, αφού δόθηκαν στα 4,30 ευρώ (έναντι 4,20) και κατέληξαν όλα στα χέρια επιχειρηματία του κλάδου.

Αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και σήμερα στη μετοχή της Marfin (4,96%), στα νέα υψηλά των 27,38 ευρώ του Βωβού, στα 28,40 ευρώ του Μυτιληναίου και στα 16,54 ευρώ της Frigoglass.

Σχετική κινητικότητα σημειώνεται για μετοχές ισχυρών κατασκευαστικών ομίλων, καθώς και μέσω της τελευταία ανάλυσης της Marfin δίνονται τιμές-στόχοι σε υψηλότερα επίπεδα.

Από το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό, ξεχωρίζει το 5,5% της Ασπίς Ασφαλιστική, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές και με τη μετοχή να έχει κερδίσει άλλο ένα 9,5% χθες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανθεκτικότητα της Aspis Bank, καθώς παρά τις προφορικές μέχρι στιγμής διαψεύσεις και των δύο πλευρών, η προσφορά παραμένει φειδωλή και οι αγοραστές πείσμονες μέχρι τα 4,60 ευρώ.

Η μετοχή της Rainbow, ύστερα από μία βραχυπρόθεσμη διόρθωση – συσσώρευση, αντιδρά σήμερα προς τα 6,60 ευρώ, καθώς ο σταθερός τους τελευταίους μήνες αγοραστής παραμένει και σήμερα ενεργός.

Στο όριο της αποτίμησης των 100 εκατ. ευρώ πλέον ο Κλουκίνας – Λάππας κερδίζει και άλλο έδαφος, αν και κατά την εκτίμησή μας η χρηματιστηριακή αξία και σε αυτά τα επίπεδα δεν ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό της εταιρίας για το 2007.

Η μετοχή της Βαλκάν βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στα 2,30 ευρώ, της ισχυροποιημένης και επιχειρηματικά Ιμπέριο στα 2,05 ευρώ, της SCIENS (πρώην Ηλέκτρα) στο 1,96 ευρώ και δευτερευόντως των Κούμπα, Info-Quest, Καλπίνη, Πλαίσιο, Τέρνα και ορισμένων ακόμη.

Για τη συνέχεια θεωρείται πιθανότερη η συντήρηση της συσσώρευσης του Γενικού Δείκτη σε ένα σχετικά στενό εύρος με κορυφή τις 4.399,7 και βάση τις 4.382,8 μονάδες. Όλα αυτά με μάλλον μέτριες συναλλαγές 29 εκατ. ευρώ, στις 11:10, και με περίπου 100 μετοχών την τιμή να διαμορφώνεται στο ”πράσινο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v