Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λίγο καλύτερη από τα ξένα η Σοφοκλέους

Με αιχμή τους δεικτοβαρείς τίτλους του ΟΤΕ, Alpha Bank και ΔΕΗ οι βασικοί δείκτες διαμορφώθηκαν αρχικά ανοδικά. Μέχρι στιγμής κόντρα σε μία μάλλον εμφανή διάθεση μικρής διόρθωσης στα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο μετοχές εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα εμπλέκονται σε επιχειρηματικές κινήσεις και διεργασίες. Διακρίνονται ακόμα Frigoglass και Εγνατία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικά διαφοροποιείται, μέχρι στιγμής, έναντι των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων η Σοφοκλέους. Με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται με προσεκτικά βήματα σε θετικό έδαφος και φθάνοντας προς τις 4.132 μονάδες (μετά τα πρώτα 30’ της συνεδρίασης).

Η απόδοση της αγοράς είναι συνολικότερη σε επίπεδο βασικών δεικτών με τον FTSE 20 να κερδίζει 0,30% και ευρύτερη ως προς το σύνολο των εισηγμένων.

Υπεραντίδραση που προέρχεται από την ανοδική μέχρι στιγμής πορεία των δεικτοβαρών τίτλων του ΟΤΕ (πατάει πια τον ”20άρη”), της Alpha Bank καθώς επιμένουν και σήμερα οι αγοραστές (σε εξέλιξη και μάλιστα με επιθετικό ρυθμό το πρόγραμμα αγοράς μετοχών) αλλά και της ΔΕΗ όπου οι εντολές αγορές έφταναν μέχρι τα 20,10 ευρώ.

Μετά τα πρώτα τριάντα λεπτά, για περίπου 100 μετοχές σημειωνόταν θετική απόκλιση και για περίπου 40 αρνητική. Μεταξύ των μετοχών με ανοδική φορά ξεχώριζαν οι Nexans (Alcatel) στα 4,30 ευρώ (υποτιμημένη με βάση τη σχέση αποτίμησης-κύκλου εργασιών, οικονομικών μεγεθών), Elmec στα 2,15 ευρώ, Unibrain στα 4,78 ευρώ, Eurodrip στο 1,42 ευρώ, Δομική Κρήτης, Τράπεζα Αττικής, ΕΛΒΑΛ και ορισμένες άλλες ακόμη.

Όσον αφορά στη μετοχή της ΕΛΒΑΛ θα πρέπει να σημειωθεί πως συμπεριλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο των εταιριών που θα παρουσιαστούν από την P&K σε ξένους θεσμικούς προς τα μέσα Νοεμβρίου.

Στις 11:05 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν κατά 0,2% υψηλότερα (πέριξ των 4.125 μονάδων) με συναλλαγές περίπου 26 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τον αρχικό τζίρο σε ΟΤΕ, Alpha Bank και ΔΕΗ είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 12,5 εκατ. ευρώ (σε σύνολο 26,5 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v