Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρόμετρο τα μεγέθη 9μηνου και deals

Στα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου, στις επιχειρηματικές συμφωνίες και εξελίξεις αναμένεται ότι θα εστιαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο προσκήνιο Eurobank και Τιτάν λόγω εννεαμήνου, Alpha Bank και Πειραιώς αλλά και συγκεκριμένες μετοχές εταιριών από τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό των αποτελεσμάτων εκτιμούν ειδικοί της αγοράς πως θα κινηθούν επιμέρους δείκτες και μετοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν σειρά επιχειρηματικών κινήσεων, διεργασιών που πραγματοποιούνται σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.

Αναμφίβολα στη σημερινή συνεδρίαση ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά των μετοχών της Eurobank και του Τιτάνα, η ανακοίνωση των μεγεθών εννεαμήνου και η υποδοχή που αυτά θα έχουν από την αγορά.

Στον τραπεζικό κλάδο, πέραν των όσων αναδείχθηκαν χθες κυρίως από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της Alpha Bank, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στις μετοχές της Εθνικής και της Πειραιώς.

Από τον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών, πολλαπλή σημασία φαίνεται πως έχει η συμφωνία του ομίλου Intracom με τον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής και με τη ρωσική Sistema.

Εύλογα η τριπλή συμφωνία ευνοεί (και) χρηματιστηριακά τις μετοχές εταιριών που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα. Από τη μετοχή της Intracom, όπου μένει να φανεί η δυνατότητα προσέγγισης, ενδεχομένως και υπέρβασης των 5,6-5,7 ευρώ, αλλά και των Ελληνικής Τεχνοδομικής, Παντεχνικής, J&P ΑΒΑΞ, ΑΤΤΙΚΑΤ και υπό προϋποθέσεις της Unibrain.

Με βάση τη χθεσινή συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών, ενδιαφέρον παρουσίασαν τίτλοι εταιριών όπως Lamda Detergent, Ευρωπαϊκή Πίστη, Σέλμαν, Audio Visual, Global ΑΕΕΧ, Inform Λύκος, NEXANS (Alcatel), Auto Hellas και ορισμένων ακόμη από τη μεσαία – μικρή κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v