Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η είσοδος της ρωσικής Sistema στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Τράπεζα Αττικής, οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους συμβούλους της ΕΧΑΕ, οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η είσοδος της ρωσικής Sistema στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Τράπεζα Αττικής, οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους συμβούλους της ΕΧΑΕ, οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Τηλεπικοινωνίες: Ο ρωσικός όμιλος Sistema δημοσιοποίησε ότι έχει συμφωνήσει την απόκτηση της HOL και των Αττικών Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. H Sistema, η οποία ελέγχει ήδη το 51% της Intracom Telecom, θα αποκτήσει τις δυο ελληνικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών μέσω της θυγατρικής Comstar. Εν τω μεταξύ, άλλο ένα μεγάλο ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο εισέρχεται στην μάχη διεκδίκησης της ΤΙΜ Hellas. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των Times, πρόκειται για το αμερικανικό Providence Equity Partners που μάχεται με την Etisalat για την TIM Hellas.

Τράπεζα Αττικής: Το γαλλικό Caisse d’ Epargne και το ΤΣΑΥ έχουν εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον τους τόσο στον μέτοχο – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όσο και στη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων για την εξαγορά του ποσοστού πώλησης (περίπου 38%) της Τράπεζας Αττικής. Πληροφορίες φέρουν και άλλους μνηστήρες –μεταξύ των οποίων η Fortis Bank και η Societe Generale- να έχουν επισκεφθεί τους επικεφαλής της τράπεζας. Το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας πώλησης αναμένεται να ανάψει το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου.

HSW: Το 37% της Hellenic Sea Ways φέρεται να βρίσκεται πλέον στον έλεγχο του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, μετά την εξαγορά του 6% των μετοχών που κατείχε ο Κώστας Αγαπητός στα 3-3,2 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία επικαλείται με κύκλους της αγοράς.

Ελ. Βενιζέλος: Σοβαρά εμπόδια για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μετοχοποίησης του Αερολιμένα Αθηνών μέσα στο 2007 δημιουργεί η πώληση μετοχών από την εταιρεία ERIZON στην Hochtief. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Κοπελούζου, που ελέγχει μέσω της ERIZON το 5% του μετοχικού κεφαλαίου του Αερολιμένα Αθηνών, μεταβίβασε προσφάτως έναν αριθμό μετοχών στην Hochtief.

ΕΧΑΕ: Την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους συμβούλους – με τους McKinsey και Deutsche Bank σύμφωνα με πληροφορίες – με στόχο να επιτύχει καλύτερους όρους, θα ξεκινήσει άμεσα η διοίκηση της ΕΧΑΕ.

ΚΑΕ: Κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ για την εξαγορά 3-4 εταιρειών στον κλάδο του ταξιδιωτικού εμπορίου, θα διαθέσουν τα ΚΑΕ τους επόμενους 18 μήνες, όπως δημοσιεύει η Καθημερινή. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, η επιθετική πολιτική που θα ασκήσει η οικογένεια Δ. Κουτσολιούτσου, που ελέγχει την πλειοψηφία των ΚΑΕ, έχει ως στόχο την ενδυνάμωση της θυγατρικής εκτός των ελληνικών συνόρων, καθώς έχουν εντοπισθεί υποψήφιες επιχειρήσεις προς εξαγορά στις αγορές των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ασφαλιστικό: Νέες ρυθμίσεις για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τους επικουρικούς φορείς προβλέπει το ”μίνι” ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα της έναρξης ισχύος του νόμου και παρέχεται δυνατότητα καταβολής τους είτε εφάπαξ με ειδική έκπτωση είτε τμηματικά μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 50% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών προσαυξήσεων. Ειδικές ρυθμίσεις γίνονται για οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Αγροτική Τράπεζα: Στα πρόθυρα χρεοκοπίας βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, τα ταμεία σύνταξης, επικουρίας και υγείας της ATEbank, λόγω κακοδιαχείρισης τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ήδη υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων και πλέον η άμεση είσοδος στο ΕΤΑΤ του επικουρικού ταμείου, όπως και η υπαγωγή στο ΙΚΑ για το ταμείο κύριας σύνταξης, κρίνονται επιβεβλημένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v