Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίβαρο στις πιέσεις από Alpha - ΕΤΕ

Το γύρισμα της Εθνικής Τράπεζας και η διάθεση των αγοραστών στην Alpha Bank να ανέβουν λίγο υψηλότερα προκειμένου να... συναντηθούν με τους πωλητές περιορίζουν τις πιέσεις στη Σοφοκλέους και μεταβάλλουν αισθητά το κλίμα και τη διάθεση σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανηλεής αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών, παραγόντων της αγοράς με πρόσβαση στο παρασκήνιο και πλήθος αντιπαρατιθέμενων επιχειρηματικών κινήσεων και διεργασιών συνθέτουν ένα άκρως ενδιαφέρον σκηνικό στη Σοφοκλέους.

Θα επιμείνουμε στην Alpha Bank, καθώς η μετοχή της βρίσκεται σε διαπραγμάτευση πέριξ των 22,8 ευρώ, αφού την τελευταία ώρα οι αγοραστές υποχρεώνονται να δώσουν τιμές όλο και πιο υψηλά.

Αυτό έχει ως συνέπεια την... αποκατάσταση της τιμής της μετοχής, που περίπου στις 15:10 διαμορφωνόταν πλέον χωρίς απώλειες.

Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή της συνεδρίασης, η συμπεριφορά της Alpha Bank προοιωνιζόταν ανάλογη συμπεριφορά.

Ανοδικά, όμως, διαμορφώνεται πλέον η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, ενώ στη μετοχή της Intracom δείχνει ορατή η υπέρβαση της κρίσιμης αντίστασης των 5,60-5,70 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως τα τελευταία 30-40 λεπτά έχει μεταβληθεί εμφανώς η ισορροπία δυνάμεων σε ένα ευρύτερο κομμάτι της αγοράς, κυρίως, όμως, στον ΜID-40.

Εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν ο όμιλος της Marfin, Σιδενόρ, Εγνατία Τράπεζα, Notos Com, Lamda Development, Attica Bank.

Για τη συνέχεια, αναμένουμε το πέρασμα των ενεργών ”παικτών” που μέχρι στιγμής κινούνται στο παρασκήνιο του τραπεζικού κλάδου, με αιχμή την Alpha Bank, στο προσκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v