Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόρα είναι. Θα περάσει;

Παραμένει στο κόκκινο η αγορά, βασικοί δείκτες και η πλειονότητα μετοχών. Πέριξ των 4.085 μονάδων διαμορφώνεται ο Γ.Δ. με τις συναλλαγές να κυμαίνονται στα περίπου 75 εκατ. ευρώ στις 12:45. Από τον FTSE 20 διασώζεται η Intracom. Θετικό πρόσημο από τις τράπεζες για Ελλάδος, Εγνατία και Marfin.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζεται η συνεδρίαση με το μεγαλύτερο μέρος του... ταμπλό στο κόκκινο.

Προς ώρας, δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, καθώς η αντιπαράθεση πωλητών – αγοραστών συνεχίζεται στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, αλλά και στους υπόλοιπους βασικούς τίτλους του FTSE-20.

Για τη μετοχή της Alpha Bank δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι περισσότερο από αυτά που κινούν το ενδιαφέρον μας.

Στη Eurobank οι πιέσεις εν μέρει σχετίζονται και με τις τελευταίες εξελίξεις (δες σχετικό θέμα), αλλά και με το ότι επιχειρείται μερική κατοχύρωση θέσεων, μία μέρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Κάτι ανάλογο συνεχίζεται στις μετοχές των Εθνικής, Πειραιώς και ΟΤΕ, με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται πέριξ των 4.085 μονάδων (-0,9%).

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειώσουμε πως οι συναλλαγές στις 12:45 διαμορφώνονταν περίπου στα 75 εκατ. ευρώ, από τα οποία 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε συναλλαγές της Εθνικής και άλλα 6,3 εκατ. ευρώ σε τζίρο της μετοχής του ΟΤΕ.

Η αναλογία ανοδικών – καθοδικών παρέμενε βεβαρημένη στο περίπου 1 προς 4, αν και απώλειες από 4% έως και 8% σημείωναν 6 μετοχές, όπου ο συνολικός τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 380 τεμάχια (Επίλεκτος).

Κάπως μεγαλύτερη ήταν η προσφορά στις μετοχές των Ναυπάκτου, Γαλαξιδίου, Λεβεντέρης, FORTHnet, Λυμπέρης και Μουζάκης, όπου, όμως, επίσης η συναλλακτικότητα δεν ξεπερνούσε τις 10.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v