Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν φτάνουν τα... λεφτά για όλους

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη, μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ συνεχίστηκε η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Με δεδομένη την απουσία των κωδικών λιανικής, η ανακυκλούμενη ρευστότητα θα περιορίζεται σε τίτλους που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της ειδησεογραφίας ή της φημολογίας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, μικτή η εικόνα στους δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι ένα σημαντικό μέρος των εμπλεκομένων αποφασίζει τις κινήσεις του μετά τις 13:54, όταν μπαίνει στο σύστημα συναλλαγών και πάλι το σύνολο του ταμπλό, ενώ οι περισσότεροι ακολουθούν τίτλους εταιριών που εσωκλείουν story, επιχειρηματικές κινήσεις, ή τίτλους που ξαφνικά αυξάνουν συναλλακτική δραστηριότητα και οι οποίοι κατά γενική άποψη θεωρούνται ”έκδηλα” φθηνοί αλλά δεν βοηθούσε για πιθανή ανοδική κίνηση ο χαμηλός ημερήσιος όγκος συναλλαγών.

Θεωρείται περίπου δεδομένο ότι στην παρούσα φάση της αγοράς και με το χρήμα που ανακυκλώνεται περίπου το ίδιο, να μην περισσεύει ρευστότητα για το σύνολο του ταμπλό, καθώς μεταξύ άλλων λείπουν και οι κωδικοί λιανικής.

Έτσι, το αγοραστικό ενδιαφέρον θα περιορίζεται σε μετοχές στις οποίες επικεντρώνεται είτε η ειδησεογραφία είτε η φημολογία.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έφτασε μέχρι τις 4.169,75 μονάδες, αλλά υποχώρησε σταδιακά και έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.147,35 μονάδες με κέρδη 0,41%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 250 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 24,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Μικτή η εικόνα στις μετοχές του FTSE, όπου αξιοσημείωτα κέρδη κατέγραψαν Cosmote, Motor Oil, Εθνική και θετική μεταβολή είχαν Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, Ελληνικά Πετρέλαια, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνας και Folli-Follie.

Αντίθετα ιδιαίτερα υψηλές απώλειες για τον τίτλο της Αγροτικής Τράπεζα (-4,78%) μετά την έκθεση της Deutsche Bank που υποβάθμισε τη σύσταση σε ”hold” και μείωσε την τιμή στόχο στα 4,35 ευρώ, αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Intracom, αρνητικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Coca Cola και αμετάβλητος ο τίτλος του Γερμανού.

Περίπου αναμενόμενη η τελική εικόνα έστω κι αν ενδοσυνεδριακά ήταν πολύ καλύτερη με 151 ανοδικές μετοχές έναντι 106 πτωτικών και 7 τίτλοι με κέρδη από 6% έως 17,39%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές και μάλιστα τους θετικούς πρωταγωνιστές της ημέρας ξεχώρισαν οι Yalco, Γαλαξίδι, Δούρος, Εβροφάρμα, Eurodrip, συνέχισαν ανοδικά Νάκας και rainbow, ενώ ξάφνιασε ή ένταση της συναλλακτικής δραστηριότητας στη μέχρι πρότινος ”ξεχασμένη” ΚΡΙ-ΚΡΙ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v