Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκυταλοδρομία ”μικρών” στη Σοφοκλέους

Όσο συνεχίζεται η πλάγια κίνηση για FTSE και Γενικό Δείκτη, θεωρείται σχετικά βέβαιο ότι θα υπάρχει εναλλαγή σε πρωταγωνιστικούς ρόλους από τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με αυτούς που θεωρητικά έχουν κάποιο story να δίνουν κίνηση μεγαλύτερης διάρκειας. Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται μεταξύ 4.098 και 4.153 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καμία διαφοροποίηση με την αμέσως προηγούμενη και στη σημερινή συνεδρίαση, όπου συνεχίστηκε η κίνηση συσσώρευσης για τον Γενικό Δείκτη και άλλαξαν οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Θεωρείται περίπου βέβαιο πως αν το διεθνές κλίμα συνεχίσει να είναι υποστηρικτικό ή τουλάχιστον ουδέτερο και ταυτόχρονα παραταθεί η αδύναμη εικόνα των δεικτοβαρών τίτλων, θα συνεχίσουν να εναλλάσσονται οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς το ”έξυπνο χρήμα” αναζητεί ”επενδυτικές ευκαιρίες” ή τίτλους που φαίνεται ότι έχουν υποαποδόσει.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν πρόκειται να αλλάξει αν ο δείκτης δεν επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.153 μονάδων, όμως για να συμβεί αυτό το τελευταίο θα χρειαστούν κάποιες ”πρωτοβουλίες” από τους τίτλους του FTSE.

Ιδιαίτερα υποτονική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων, καθώς η σχετικά μικρή ημερήσια διακύμανση απαγόρευσε τις intraday κινήσεις και έτσι οι εμπλεκόμενοι ακολούθησαν με μειωμένες συναλλαγές την υποκείμενη, χωρίς τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης να παρουσιάζουν ουσιαστικές υποτιμήσεις ή υπερτιμήσεις.

Από τις μετοχές του FTSE για μία ακόμα συνεδρίαση με αξιοσημείωτα κέρδη η Εμπορική, απλά θετική μεταβολή για Αγροτική, Εθνική, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Τιτάνα και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Βιοχάλκο, Γερμανού και ΟΤΕ.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Intracom, Cosmote και αρνητικό πρόσημο για Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, ΔΕΗ, ΚΑΕ, Motor Oil, Folli-Follie.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εξαιρετικά στενός εύρος διακύμανσης (υψηλό 4.146,37, χαμηλό 4.127,35), είδε το χαμηλό ημέρας λίγο πριν τις δημοπρασίες και έκλεισε τελικά στις 4.130,6 μονάδες με κέρδη 0,10%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 292 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 76,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα, με 150 ανοδικές μετοχές έναντι 105 πτωτικών, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7% έως 19,35%.

Τέλος, όσον αφορά τους ημερήσιους πρωταγωνιστές, ξεχώρισε το Νεώριο Σύρου μετά την ανακοίνωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την γαλλική Armaris για την κατασκευή φρεγατών και νέα έντονα ανοδική συνεδρίαση για τη Revoil, κινητικότητα και σημαντικά ημερήσια κέρδη στο Μαΐλλη, σχετικό αγοραστικό ενδιαφέρον για Λεβεντέρη, ΝΕΛ, Αστέρα, Αγροτική Ασφαλιστική, ενώ ακόμη διακρίθηκαν Lamda Detergent, Νάκας, Κυριακίδης και Rainbow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v