Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορτσάρουν οι μικροί

Ενδιαφέρουσα δείχνει η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους με το κέντρο βάρος να παραμένει για μία ακόμη ημέρα στη μεσαία και - περισσότερο - στη μικρή κεφαλαιοποίηση, η οποία άλλωστε υπεραποδίδει του Γενικού Δείκτη. Από τα ”μεγάλα”, κινητικότητα σε 3Ε, Εθνική και Eurobank. Σημαντικά κέρδη μεταξύ άλλων για ΓΕΚ, Νεώριο, Ρεβόιλ, Μαΐλλη και ΑΡΒΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με βάση την εικόνα των πρώτων περίπου 45 λεπτών, η σημερινή συνεδρίαση δείχνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα σε σύγκριση με τις 2 προηγούμενες.

Αφενός μεν ο Γενικός Δείκτης αντιδρά ήπια αλλά σταθερά από την αρχή ”δοκιμάζοντας” και τις 4.145 μονάδες, και οι μικτές συναλλαγές, στα περίπου 52 εκατ. ευρώ, ”δείχνουν” προς την περαιτέρω αντίδραση δεικτών, μετοχών.

Έχοντας εξασφαλιστεί τα...μετόπισθεν, με την αντίδραση της Εθνικής κατά 0,8% προς τα 35,72 ευρώ ”μοχλεύεται” σταθερά ένα όλο και πιο ευρύ μέρος της αγοράς.

Εμφανώς από τον χώρο της μεσαίας- χαμηλής κεφαλαιοποίησης καθώς επιχειρηματικές κινήσεις, παρασκήνιο και φήμες δίνουν ”τροφή” για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.

Λόγου χάρη, η υπεραντίδραση του Νεώριου Συμμετοχών με 13,6% στα 2,50 ευρώ με αξιοπρόσεχτες όμως συναλλαγές 65.000 τεμαχίων (11:15) αποδίδεται εν μέρει και στην κινητικότητα που σημειώνεται στον εμπορικό τομέα μεταξύ της χώρας μας και χωρών της Άπω Ανατολής.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν και που εξετάζονται στη διάρκεια και του ταξιδιού του ΥΠΕΘΟ στην Κίνα είναι οι συνεργασίες που αφορούν και στα ναυπηγεία, στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών.

Για τη μετοχή της Revoil, που μετά τη χθεσινή αντίδραση συνεχίζει προς τα 6,04 ευρώ (9,1%) με συναλλαγές περίπου 72.000 τεμαχίων δεν φαίνεται να συντρέχουν επιχειρηματικοί λόγοι ανόδου.

Μπορεί στον συγκεκριμένο κλάδο της λιανικής να σημειώνεται έντονη σε παρασκηνιακό επίπεδο κινητικότητα σε επίπεδο επιχειρηματιών ουδεμία όμως φήμη που αφορά σε ενδεχόμενα στρατηγικής συνεργασίας- συμφωνιών είναι βάσιμη. Σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον.

Ανοδικά διαμορφώνονται επίσης οι μετοχές των Γαλαξίδι, Κυριακούλης, ΝΕΛ, Μαΐλλης αλλά και ορισμένων ακόμη εταιριών από τον ευρύτερα εννοούμενο της μεσαίας- χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης κλάδο.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως ”τρέχει” και μια προσεχτική προεξόφληση των μεγεθών τριμήνου, που πρόκειται να ανακοινωθούν. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Τιτάνα, που με μέτριες ωστόσο συναλλαγές, διαμορφωνόταν κατά 0,3% υψηλότερα στα 41,40 ευρώ.

Για τη συνέχει θα ήταν επιθυμητή η επιβεβαίωση των αρχικών στηρίξεων του Mid 40 και Γενικού και γιατί όχι η ”διερεύνηση” της διάθεσης των εν δυνάμει πωλητών σε τιμές υψηλότερα των 4.150 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v