Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Στα 17,2 ευρώ η νέα τιμή από Citigroup

Στα 17,2 από τα 13,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Φουρλής η Citigroup, διατηρώντας τη σύσταση ”buy”. Ο οίκος στην έκθεσή του χαρακτηρίζει τη Φουρλής μία από τις καλύτερες και περισσότερο ορατές αναπτυξιακές ευκαιρίες στη λιανική αγορά της Ευρώπης.

Φουρλής: Στα 17,2 ευρώ η νέα τιμή από Citigroup
Στα 17,2 από τα 13,5 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η Citigroup (24/10) για τη μετοχή της Φουρλής διατηρώντας τη σύσταση ”buy”.

Ο οίκος στην έκθεσή του χαρακτηρίζει τη Φουρλής μία από τις καλύτερες και περισσότερο ορατές αναπτυξιακές ευκαιρίες στη λιανική αγορά της Ευρώπης, αλλά και συνολικά της Ελλάδας.

Η έκθεση αναφέρεται στα σχέδια της εταιρίας για το άνοιγμα 10 καταστημάτων IKEA σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία έως το 2010, αναφέροντας πως ”η Ελλάδα ξεκάθαρα χρειάζεται και άλλα IKEA, των οποίων το μερίδιο αγοράς αναμένεται να ανέλθει στο 20% έως το 2011 από το 11% που είναι σήμερα”. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του οίκου, οι πωλήσεις των 7 ελληνικών IKEA έως το 2011 θα είναι στα 496 εκατ. ευρώ, με μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 20%.

Ένα νέο κέντρο logistics, απευθείας αγορές από προμηθευτές, εκτεταμένη γκάμα προϊόντων, πιστωτικοί όροι και οικονομίες κλίμακας αποτελούν το ”οπλοστάσιο” για περαιτέρω θετικούς λειτουργικούς καταλύτες όσον αφορά στα IKEA, αναφέρει ο οίκος.

Επιστέγασμα αυτών θα μπορούσαν να είναι νέες συμφωνίες franchise σε Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, FYROM ή Αλβανία, προσθέτει.

Η μετοχή της εταιρίας έκλεισε χθες στα 14,96 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v