Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τι σημαίνει η πρόταση της ΑΓΝΟ

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά του γάλακτος είναι πιθανόν να πυροδοτήσει η χθεσινή πρόταση της ΑΓΝΟ προς τους αρτοποιούς της Αττικής, αναφέρει η Marfin Analysis. Τι προβλέπει η πιθανή συμφωνία, ποιοι ωφελούνται, ο ”κίνδυνος” για τη Vivartia.

Marfin: Τι σημαίνει η πρόταση της ΑΓΝΟ
Σημαντικές αλλαγές στην αγορά του γάλακτος είναι πιθανόν να πυροδοτήσει η χθεσινή πρόταση της ΑΓΝΟ προς τους αρτοποιούς της Αττικής, αναφέρει η Marfin Analysis.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΑΓΝΟ πρότεινε να διαθέτει κατ΄ αποκλειστικότητα φθηνό γάλα με σημεία πώλησης τους 1.600 φούρνους της Αττικής. Η τιμή που προτάθηκε είναι στα 0,73 ευρώ το λίτρο με τελική τιμή λιανικής τα 0,89 ευρώ ανά λίτρο- κάτι που αφήνει περιθώριο κέρδους 12% στους αρτοποιούς.

Η σημερινή μέση τιμή πώλησης στους φούρνους, αναφέρει η Marfin, είναι στο 1,40 ευρώ το λίτρο και 1,20 στις μεγάλες αλυσίδες Super Market.

Η ΑΓΝΟ σκοπεύει να προμηθεύσει αρχικά 600 με 700 φούρνους έως το τέλος του 2006.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εξέλιξη πιθανόν να αποδειχτεί επιζήμια για τη Vivartia και τις λοιπές γαλακτοβιομηχανίες της Αττικής, προσθέτοντας ωστόσο ότι πριν γίνει λόγος για επικείμενη πίεση στις τιμές του γάλακτος και για επιδράσεις στα μερίδια αγοράς, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το μικρό μέγεθος της ΑΓΝΟ, καθώς και το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης αγοράς να αγοράζει σε μεγάλο βαθμό το brand.

Τα ”μικρά” σημεία πώλησης γάλακτος, συμπεριλαμβανομένων των φούρνων, κατέχουν μερίδιο 40% της ελληνικής αγοράς φρέσκου γάλακτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v