Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vivartia: Θετικές οι ΑΧΕ για την κίνηση σε Μεβγάλ

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μεβγάλ από τη Vivartia, καθώς το εκτεταμμένο δίκτυο διανομής της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας και το ισχυρό brand name που διαθέτει στην ελληνική αγορά θα ωφελήσουν τη Vivartia.

Vivartia: Θετικές οι ΑΧΕ για την κίνηση σε Μεβγάλ
Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών της Μεβγάλ από τη Vivartia.

Η P&K αναφέρει ότι διατηρεί θετική στάση για την εξέλιξη λόγω της ηγετικής θέσης της Μεβγάλ στη Βόρεια Ελλάδα και το ισχυρό brand name που έχει στην ελληνική αγορά.

Η Alpha Finance, από την πλευρά της, αναφέρει ότι στην περίπτωση που η Vivartia καταφέρει να αποκτήσει μερίδιο ελέγχου στη Μεβγάλ, η εταιρία θα αποκτήσει μερίδιο 30% στη συνολική αγορά γάλακτος και μια ηγετική θέση στον τομέα του γιαουρτιού.

Η Eurobank Securities επισημαίνει ότι, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, η εξέλιξη είναι θετική, καθώς η Μεβγάλ διαθέτει εκτενές δίκτυο διανομής και υψηλό brand awareness στη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, με μια τέτοια κίνηση, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η Vivartia θα επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση στον κλάδο.

Σε γενικές γραμμές η είδηση είναι θετική σημειώνει η Eurobank Securities, ωστόσο οι ανησυχίες σχετικά με την οριστικοποίηση της συναλλαγής ίσως μετριάσουν την αντίδραση της μετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v