Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Νέες τιμές για ελληνικές τράπεζες

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς, για την EFG Eurobank και την Alpha Bank, με διατήρηση της σύστασης ”buy”, προχωρά με έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank. Παράλληλα, μειώνει τιμή στόχο για ATE σε 4,35 ευρώ και την υποβαθμίζει σε ”hold”. Εθνική και Πειραιώς τα ”top picks”.

Deutsche Bank: Νέες τιμές για ελληνικές τράπεζες
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Πειραιώς (στα 28 ευρώ από 26,5 ευρώ), για την EFG Eurobank (στα 32 ευρώ από 30 ευρώ) και την Alpha Bank (στα 30 ευρώ από 27,6 ευρώ), με διατήρηση της σύστασης ”buy”, προχωρά με έκθεσή της (26/10) για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank.

Παράλληλα, προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου της Αγροτικής Τράπεζας σε 4,35 ευρώ από 4,90 ευρώ και υποβάθμιση της σύστασης σε ”hold” από ”buy”, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα (43 ευρώ – ”buy”) και την Τράπεζα Κύπρου (5,7 κυπριακές λίρες – ”buy”).

Αγαπημένες επιλογές του γερμανικού οίκου είναι η Εθνική και η Τράπεζα Πειραιώς.

Στην έκθεσή της η Deutsche Bank προχωρά επίσης σε αλλαγές των προβλέψεών της για τα αποτελέσματα χρήσης 2006 και 2007 της Αγροτικής Τράπεζας, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Συγκεκριμένα, για την ΑΤΕ μειώνει κατά 19% τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2006 και κατά 10% για το 2007. Για την Εθνική Τράπεζα οι προβλέψεις μειώνονται κατά 4% για το 2006, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς αυξάνει τις εκτιμήσεις της κατά 3% για τα κέρδη του 2006.

Εξάλλου, ο οίκος θεωρεί ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου των ελληνικών τραπεζών θα είναι ισχυρά. Οι τζίροι, όπως αναφέρει, δεν έχουν επιβραδυνθεί από την αρχή του έτους και κυρίως οδηγούνται από τα στεγαστικά δάνεια. Μετά την υποχώρηση των περιθωρίων κατά το α΄ τρίμηνο του 2006, η Deutsche Βank δεν αναμένει σημαντική μείωση έως το τέλος του έτους.

Αναλυτικότερα, για την Εθνική, χωρίς να υπολογίζεται η Finansbank που ενοποιείται μόνο για περίπου ενάμιση μήνα, η αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου προβλέπεται στο 10% με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 222 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 483 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 19%.

Συμπεριλαμβανομένης της Finansbank τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα 551 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 283 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 13% στο γ΄ τρίμηνο, διαμορφούμενα στα 156,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να αυξηθούν κατά 16%, στα 366,5 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς αναμένονται στα 68 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο έχοντας σημειώσεις αύξηση κατά 36%, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμώνται από τον γερμανικό οίκο στα 175 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24%.

Για την Αγροτική Τράπεζα προβλέπονται καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 147 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16% από 126 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 55% στα 32 εκατ. ευρώ, από 20 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Eurobank αναμένεται να ανέλθουν σε 404,8 εκατ. ευρώ, έναντι 352 εκατ. ευρώ πέρυσι (+15%), ενώ πτώση της τάξης του 4% εκτιμάται ότι θα εμφανίζουν τα καθαρά της κέρδη (152,9 εκατ. ευρώ από 160, εκατ. ευρώ πέρυσι).

Η Τράπεζα Κύπρου εκτιμάται ότι θα εμφανίσει καθαρά κέρδη ύψους 39 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 106% έναντι των καθαρών κερδών ύψους 19 εκατ. ευρώ που είχε καταγράψει κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 88 εκατ. ευρώ, έναντι 70 εκατ. ευρώ πέρυσι (+25%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v