Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Αναμένει αύξηση διακυμάνσεων για Γ.Δ.

Αύξηση των διακυμάνσεων αναμένει για τον Γ.Δ. του Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική της ανάλυση χαρακτηρίζοντας ως ”κλειδί” για την διατήρηση αλλά και την επιτάχυνση της ανοδικής τάσης την άμεση αύξηση του όγκου συναλλαγών. Δείτε τα δύο σενάρια για την πορεία του Γ.Δ. αλλά και τα σημεία στηρίξεων και αντιστάσεων.

Εμπορική: Αναμένει αύξηση διακυμάνσεων για Γ.Δ.
Αύξηση των διακυμάνσεων αναμένει για τον Γ.Δ. του Χ.Α. η Διεύθυνση Χρηματιστηριακών Εργασιών της Εμπορικής Τράπεζας σε ανάλυσή της (26/10), τονίζοντας ότι οι επόμενες αντιστάσεις ορίζονται στις 4.188, 4.220, 4.268 και 4.334 μονάδες.

Η άµεση αύξηση του όγκου των συναλλαγών αποτελεί το ”κλειδί” για την διατήρηση και επιτάχυνση της ανοδικής τάσης.

Σε µακροπρόθεσµο ορίζοντα η τεχνική εικόνα παραµένει η ίδια, µε τον Γ.Δ. να κινείται σε ένα ανοδικό - τριετές – κανάλι και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο ανοδικό κύµα, µε κατεύθυνση την κορυφή έτους στις 4.334 µονάδες, που θεωρείται αξιόλογη αντίσταση.

Ενδεχόµενη υπέρβασή της θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτάχυνσης της ανοδικής τάσης προς την επόµενη ισχυρή ζώνη αντίστασης των 4.650-4.800 µονάδων κατά τη διάρκεια του 2007.

Βραχυπρόθεσµα ο Γ.Δ. έχει επιταχύνει την ανοδική του κίνηση, καθώς τις τελευταίες εβδοµάδες διαµορφώνει διαδοχικά νέα υψηλά πενταµήνου, διασπώντας συνεχόµένα επίπεδα αντίστασης και οι διορθωτικές κινήσεις είναι περιορισµένης έκτασης και διάρκειας. Από την αρχή της εβδοµάδας η υψηλότερη τιµή που καταγράφηκε µέχρι σήµερα σηµειώθηκε στις 4.169,75 µονάδες.

Η (αναµενόµενη) υπέρβαση των πρώην αντιστάσεων στις 4.130 και 4.150 µονάδες επιβεβαιώνει τη διατήρηση του ανοδικού momentum, το οποίο όµως για να ισχυροποιηθεί χρειάζεται ενίσχυση του όγκου των συναλλαγών. Σε διαφορετική περίπτωση, ενδεχόµενη προσέγγιση των επόµενων αντιστάσεων θα αντιµετωπιζόταν σαν ευκαιρία ”κλειδώµατος κερδοφόρων θέσεων”, µε προοπτική επαναγοράς σε πιθανή διορθωτική κίνηση.

Για τις αµέσως επόµενες εβδοµάδες διαµορφώνονται δύο σενάρια : α) Ο Γ.Δ. διασπά άµεσα τις αντιστάσεις των 4.188 και 4.220 µονάδων (όρια βραχυπρόθεσµου και µεσοπρόθεσµου καναλιού) µε παράλληλη αύξηση των συναλλαγών. Μια τέτοια εξέλιξη θα προξενήσει επιτάχυνση της ανοδικής τάσης, µε αρχικό στόχο την κορυφή έτους στις 4.334 µονάδες και επόµενο στόχο την περιοχή των 4.430 μονάδων.

β) Ο Γ.Δ. συνεχίζει για µερικές συνεδριάσεις τον ανοδικό του βηµατισµό (ενδεχοµένως µέχρι τις 4.188 ή 4.220 µ.) αλλά µε µέτριους ή χαµηλούς όγκους συναλλαγών. Αµέσως µετά σηµειώνεται διορθωτική πτωτική κίνηση µε κατεύθυνση προς τις 4.080 και 4.040 µονάδες, όπου σύµφωνα µε τις τρέχουσες ενδείξεις θα εµφανιστεί και πάλι αξιόλογο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στηρίξεις εντοπίζονται στις 4.130, 4.099, 4.029 και 3.978 μονάδες.

Οι τεχνικοί δείκτες – ταλαντωτές εισήλθαν σε υπεραγορασµένες ζώνες τιµών (όχι όµως ακραίες) και έχουν εµφανιστεί αµυδρές αρνητικές αποκλίσεις. Για να αγνοηθούν αυτές οι αρνητικές ενδείξεις θα πρέπει να σηµειωθεί rally µε αυξηµένους όγκους άµεσα.

Συµπερασµατικά, παραµένουµε αισιόδοξοι µεσοπρόθεσµα, αλλά βραχυπρόθεσµα θεωρούµε ότι δεν µπορεί να διατηρηθεί η επιτάχυνση της τάσης χωρίς αύξηση του όγκου των συναλλαγών και αυξάνονται οι πιθανότητες µιας διορθωτικής κίνησης, της τάξεως των 100 µονάδων.

Θεωρούµε ότι την επόµενη εβδοµάδα θα αυξηθεί η µεταβλητότητα της αγοράς, καθώς τόσο ο Γ.Δ. όσο και αρκετές δεικτοβαρείς µετοχές προσεγγίζουν αξιόλογες αντιστάσεις, όπου θα κριθεί η νέα βραχυχρόνια τάση, αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v