Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Υψηλότερα ο πήχης από Alpha Finance

Στα 25 ευρώ, από 23,6 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή–στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Alpha Finance σε έκθεσή της (26/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. Νέες τιμές-στόχοι για το Αλουμίνιον της Ελλάδος και τη ΜΕΤΚΑ.

Μυτιληναίος: Υψηλότερα ο πήχης από Alpha Finance
Στα 25 ευρώ, από 23,6 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή–στόχο για τη μετοχή του Μυτιληναίου η Alpha Finance σε έκθεσή της (26/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή μειώνει στα 17,9, από 22,5 ευρώ την τιμή–στόχο για το Αλουμίνιον της Ελλάδος, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε ”neutral” από ”outperform”.

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα ενεργειακά κόστη της εισηγμένης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρία θα συνεχίζει να αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τη ΜΕΤΚΑ αυξάνει στα 10,3 ευρώ την τιμή–στόχο, από 8,7 προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Η συμφωνία της ΜΕΤΚΑ με την Alstom μειώνει το προφίλ ρίσκου της ελληνικής εταιρίας, τονίζει η χρηματιστηριακή, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία συνολικά προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη ΜΕΤΚΑ.

Οι λαμπρές προοπτικές της ΜΕΤΚΑ μετά το deal με την Alstom, οι ισχυρές προοπτικές της εγχώριας αγοράς ενέργειας αλλά και οι υψηλές τιμές του μόλυβδου και του ψευδάργυρου αναμένεται να ”υπεραντισταθμίσουν” τα υψηλότερα κόστη από το Αλουμίνιον της Ελλάδας, αναφέρεται στην έκθεση της Alpha Finance.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει μια σειρά από καταλύτες που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποτίμηση του ομίλου. Ειδικότερα αναφέρει την ανάγκη να ”ξεδιπλωθεί” η αξία του συγκροτήματος στα Άσπρα Σπίτια αλλά και της πλήρους εκμετάλλευσης της συνεργασίας με την Alstom.

Υπογραμμίζει ακόμα τη συνεργασία με τον όμιλο της Ελληνικής Τεχνοδομικής αλλά και την πιθανότητα να κερδίσει ο Μυτιληναίος έναν από τους διαγωνισμούς για την κατασκευή ιδιωτικής μονάδας παραγωγής ενέργειας ισχύος 400 MW.

Συνολικά, αναφέρει η Alpha Finance, ο Μυτιληναίος θα πρέπει να αναζητήσει έναν αποτελεσματικό τρόπο να επανεπενδύσει τα ισχυρά κεφάλαια από τα εμπορεύματα (commodities) κυρίως στην ενέργεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v