HSBC: Άνοδος κερδών στο 9μηνο των τραπεζών

Αύξηση 27% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη των Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική στο εννεάμηνο του 2006 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC. Η χρηματιστηριακή δεν μεταβάλλει τις τιμές-στόχους ούτε τις συστάσεις για τις μετοχές των εισηγμένων.

HSBC: Άνοδος κερδών στο 9μηνο των τραπεζών
Αύξηση 27% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη των Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική στο εννεάμηνο του 2006 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC.

Για την Εθνική Τράπεζα εκτιμά ότι τα μετά φόρων κέρδη στο εννεάμηνο θα διαμορφωθούν στα 786,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 48%, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ενισχυθούν κατά 1,42 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 22%.

Η Finansbank θα ενισχύσει τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου του ομίλου της Εθνικής κατά 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την HSBC η οποία διατηρεί τη θεωρητική τιμή–στόχο των 40 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

Τα μετά φόρων κέρδη της Alpha Bank προβλέπεται να ανέλθουν στα 462,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, ενισχυμένα κατά 28,4%. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 17,7%, διαμορφούμενα στο 1,05 δισ. ευρώ.

H Αlpha προβλέπεται να διατηρήσει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αποτελεσματικότητας καθώς ο δείκτης κόστη προς έσοδα εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 47,4%, προσθέτει η HSBC.

Η χρηματιστηριακή δεν μεταβάλλει τη θεωρητική τιμή–στόχο των 26,5 ευρώ ούτε τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της εισηγμένης. Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 15 Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά την Eurobank εκτιμά αύξηση 25% για τα μετά φόρων κέρδη εννεαμήνου, που βλέπει να προσεγγίζουν τα 481 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπει αύξηση 18,6%, στο 1,16 δισ. ευρώ.

Κύρια ”πηγή” κόστους για την τράπεζα θα είναι η χρηματοδότηση της περαιτέρω επέκτασης στη ΝΑ. Ευρώπη επισημαίνουν οι αναλυτές της HSBC που διατηρούν τη θεωρητική τιμή–στόχο των 29,4 ευρώ και τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή της τράπεζας.

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Οκτωβρίου.

Aύξηση 141% θα σημειώσουν τα μετά φόρων κέρδη εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφούμενα στα 328,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ανέλθουν στα 496,7 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 25%, προβλέπει η HSBC.

H χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα μετά φόρων κέρδη εννεαμήνου επηρεάζονται θετικά από τα έκτακτα κέρδη που κατέγραψε η τράπεζα λόγω του deal με την ING.

Παράλληλα διατηρεί τη θεωρητική τιμή–στόχο των 22,6 ευρώ και τη σύσταση ”overweight”.

H τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου στις 8 Νοεμβρίου.

Για την Εμπορική Τράπεζα βλέπει αύξηση 77% στα καθαρά κέρδη τα οποία και εκτιμά στα 119,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπει ενίσχυση κατά 14%, στα 535,9 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θεωρητική τιμή–στόχο των 25 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” για τη μετοχή της.

Η HSBC επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα έτους της τράπεζας θα ”πληγούν” από μέτρα αναδιάρθρωσης της Εμπορικής από την Credit Agricole.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v