Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Ελινόιλ, Alfa Alfa Energy, Σφακιανάκης και Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, ανακοινώνονται ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, καθώς και ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο. Ξεκινά η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας μεταξύ ΧΑ - ΧΑΚ.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Σήμερα 30/10/2006, σύμφωνα με την αριθμ. 524Α/20.9.2006 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 500 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘ/ΓΕΙΕΣ Α.Ε.”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Σήμερα, 30/10/2006, σύμφωνα με την αριθ. 524Α/20.09.2006 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 1.500 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Μ.Κ.Ν. Α.Ε.”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Σήμερα, 30/10/2006, σύμφωνα με την αριθ. 524Α/20.09.2006 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 1.000 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ”LAMDA DEVELOPMENT Α.Ε.”. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε της εκατό (5%).

Διάφορα

* Ξεκινά η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας μεταξύ ΧΑ - ΧΑΚ.

* Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, στις 09:30 θα κηρύξει την έναρξη της διημερίδας που συνδιοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με θέμα: ”Αμίαντος: Μια διαρκής απειλή - Προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισής τους”. Στις 12:00, πραγματοποιείται σύσκεψη του υπουργού με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών Ανώτερων Τάξεων, κ. Συριανό, και τον γενικό γραμματέα, κ. Μαυροσκότη, με αντικείμενο θέματα που αφορούν στο Ολυμπιακό Χωριό. Στις 20:00, ο υπουργός θα παρευρεθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, όπου και θα ενημερώσει τα μέλη του για την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα που άπτονται του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΛΙΝΟΪΛ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στα γραφεία της, Πηγών 33, Κηφισιά, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Παροχή ειδικής έγκρισης προς το διοικητικό συμβούλιο κατά το άρθρο 23α παράγραφος 2 του Κ.Ν. 2190/1920 για τη σύναψη σύμβασης μεταβίβασης μετοχών της θυγατρικής εταιρίας ΕΛΙΝ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε. σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συγγενή μέλους του διοικητικού συμβουλίου.

2. Αύξηση μελών του διοικητικού συμβουλίου και εκλογή νέου μέλους του.

3. Προέγκριση για αμοιβή μέλους του διοικητικού συμβουλίου για τη χρήση 2006 σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κ.Ν. 2190/1920.

4. Έγκριση χορήγησης αποζημίωσης σε αποχωρούντα γενικό διευθυντή.

5. Παροχή άδειας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 1 του Κ.Ν. 2190/1920 στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, να μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια ή στη διεύθυνση άλλων εταιριών, που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.

6. Παροχή ειδικής έγκρισης προς το διοικητικό συμβούλιο για τη σύναψη τροποποιητικής σύμβασης χρονοναύλωσης πλοίου με τη ναυτική εταιρία ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΟΪΛ ΝΕ.

ALFA ALFA ENERGY Α.Β.Ε.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της, στον Δήμο Ασπροπύργου, Παραλία Ασπροπύργου, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ακύρωση της απόφασης της Γ.Σ. των μετόχων της 17/05/2006 με την οποία αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.812.816,50 ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 9.376.055 ανωνύμων μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.812.200 ευρώ με καταβολή μετρητών και την έκδοση 9.374.000 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ ”στρατηγικού επενδυτή” με την επωνυμία ”Αστέριος Μεταξιώτης Α.Ε.” και σε τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

3. Επικύρωση προσλήψεως μελών Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

4. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

5. Χορήγηση άδειας σε μέλη του Δ.Σ. και στους διευθυντές αυτής να μετέχουν στα Δ.Σ. ή στη διεύθυνση εταιριών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς καθώς και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, κατ’ άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν.2190/1920.

6. Μετατροπή των μετοχών της εταιρίας από ανώνυμες σε ονομαστικές και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων.

7. Αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας.

8. Τροποποίηση των άρθρων 1, 5, 6 & 7 του καταστατικού.

9. Ενημέρωση των μετόχων για την πορεία υπαγωγής της εταιρίας στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 1892/1990.

10. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στα κεντρικά γραφεία της, Σιδηροκάστρου 5-7 και Πύδνας, 118 55 Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Προέγκριση αγοράς μετοχών εταιριών από μέλη του Δ.Σ. και/ή μετόχους.

2. Ανάλυση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση θυγατρικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της λιανικής πώλησης αυτοκινήτου.

3. Διάφορες ανακοινώσεις.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:30, Σμύρνης 9, Μυτιλήνη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών, συνολικού ύψους μέχρι 93,5 εκατ. ευρώ.

2. Περιορισμός ή κατάργηση (μερική ή ολική) του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων κατά το άρθρο 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.

3. Εκχώρηση εξουσίας προς το διοικητικό συμβούλιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 1 εδαφ. β και γ του Κ.Ν. 2190/20.

4. Τροποποίηση άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας και κωδικοποίησή του.

5. Τροποποίηση θέσπισης προγράμματος διαθέσεως μετοχών στα μέλη του Δ.Σ. και στο προσωπικό της εταιρίας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 § 9 του Κ.Ν. 2190/20, όπως ισχύει.

6. Τροποποίηση των όρων έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

7. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (Σεπτέμβριος).

- Ανακοίνωση του δείκτη κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v