Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηκώνουν τον πήχη οι αγοραστές

Ο τρόπος με τον οποίο δόθηκαν οι πρώτες εντολές πώλησης, μέχρι και μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερα σε δεικτοβαρείς τίτλους, κεντρίζει την προσοχή μας, ενώ θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο η συμπεριφορά της Alpha Bank. Ο Γενικός Δείκτης μάλλον εμφανίζει πλασματική διόρθωση με τους αγοραστές να τραβούν λίγο πιο ψηλά τον πήχη μετά τις 11:15.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε άγρα αγοραστών, χαμηλότερα όμως των 4.100 μονάδων, φαίνεται πως βγαίνουν οι εν δυνάμει πωλητές. Από την αρχή της συνεδρίασης οι εντολές δόθηκαν, σε μέσο όρο, από 0,7% χαμηλότερα σε βασικούς τίτλους φέρνοντας τον FTSE 20 προς τις 2.240 μονάδες.

Οι συναλλαγές στα πρώτα 40’ της συνεδρίασης διαμορφώνονταν στα 27 εκατ. ευρώ αλλά κατά την εκτίμησή μας χρήζει προσοχής η μεθόδευση διαμόρφωσης χαμηλότερων τιμών σε συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους.

Θα επιμείνουμε στη μετοχή της Alpha Bank, καθώς οι εντολές πώλησης που δόθηκαν από την αρχή μέχρι και 1% χαμηλότερα φέρεται να αφορούσαν ισχυρό ”παίκτη”, ο οποίος λέγεται ότι έχει μεσολαβητικό ρόλο στις κινήσεις των τελευταίων ημερών.

Χαμηλότερα βγήκαν οι αγοραστές στη μετοχή της Eurobank, επιβάλλοντας τις θέσεις τους σε όσους επιδίωκαν να κατοχυρώσουν θέσεις στο πλαίσιο της προεξόφλησης των αποτελεσμάτων εννεαμήνου, με αποτέλεσμα η μετοχή να φτάσει να χάνει μέχρι και 1,3% προς τα 26,12 ευρώ.

Κατά την εκτίμησή μας, επειδή οι εντολές που δόθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους αφορούσαν σε ισχυρούς επενδυτικούς κύκλους της αγοράς, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε... δεύτερες σκέψεις.

Ελάχιστες οι μετοχές με ανοδική φορά και συναλλαγές άξιες λόγου. Ξεχώρισαν η ΔΙΕΚΑΤ στο 1,38 ευρώ, η Βαλκάν στο 1,81 ευρώ (με αυξημένες συναλλαγές), η Λάντις στα 5,24 ευρώ και η Σιδενόρ στα 7,28 ευρώ.

Για τη μετοχή της Σιδενόρ έχει διευκρινιστεί έγκαιρα πως για να πραγματοποιηθεί η ιδιωτική διάθεση θα πρέπει η τιμή την ημέρα του placement να συμπεριλαμβάνει και μια εύλογη έκπτωση προς τους θεσμικούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως στη μετοχή της Σιδενόρ δεν θα πρέπει να περιμένουμε τιμή χαμηλότερη των 7 ευρώ.

Στις 11:20, και επιμένοντας στη μετοχή της Alpha Bank, διαπιστώναμε πως οι εν δυνάμει αγοραστές ανέβαζαν λίγο πιο ψηλά τον πήχη προς τα 22,62 ευρώ, ”ψαλιδίζοντας” την αρχικά μεγαλύτερη αρνητική απόκλιση στο -0,7%.

Παραμένουμε επικεντρωμένοι στη μετοχή της Alpha Bank, γιατί εδώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντικότατη, και επιχειρηματικής χροιάς, συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v