Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής στα 23 ευρώ από HSBC

Σε αναβάθμιση του ΟΤΕ σε ”overweight” από ”neutral” και σε αύξηση της θεωρητικής τιμής-στόχου στα 23 ευρώ ανά μετοχή, από 19,2 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 31/10 η HSBC, επισημαίνοντας παράλληλα την προτίμησή της στον ΟΤΕ, αντί της Cosmote, στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

ΟΤΕ: Αύξηση τιμής στα 23 ευρώ από HSBC
Σε αναβάθμιση του ΟΤΕ σε ”overweight” από ”neutral” και αύξηση της θεωρητικής τιμής-στόχου στα 23 ευρώ ανά μετοχή, από 19,2 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 31/10 η HSBC, επισημαίνοντας παράλληλα την προτίμησή της στον ΟΤΕ, αντί της Cosmote, στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Όπως αναφέρει η HSBC, η ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναζήτηση στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ το 2007 παρέχει στον Οργανισμό τον απαραίτητο βραχυπρόθεσμο καταλύτη για εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Επιπλέον, το ισχυρό momentum του ΟΤΕ όσον αφορά στην αναδιάρθρωσή του, η βελτίωση της τάσης στην σταθερή τηλεφωνία και η θετική επίπτωση από την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote καθιστούν την εταιρία ακόμα πιο ελκυστική.

Παράλληλα, αναμένει ότι οι θετικές εξελίξεις στην πώληση της Armentel, του ΙΡΟ της Romtelecom, κ.ά. θα παράσχουν μεσοπρόθεσμη στήριξη. Ένας ακόμα καταλύτης είναι η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote με μετρητά. Κατά τις εκτιμήσεις της HSBC, αυτό ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μετά τη μείωση του ποσοστού που κατέχει η κυβέρνηση στον ΟΤΕ, το 2007.

Για την Cosmote, ο διεθνής οίκος αυξάνει τη θεωρητική τιμή-στόχο στα 21 ευρώ, από 20,7 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας ”ουδέτερη” σύσταση.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε χθες στα 19,80 ευρώ και της Cosmote στα 18,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v