Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δίλημμα οι επενδυτές

Μέχρι την ευρύτερη περιοχή των 4.030 μονάδων αντέδρασε αρχικά η αγορά. Από την αρχή της συνεδρίασης στο προσκήνιο βρέθηκαν και μετοχές εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης, ενώ οριακά ήταν τα κέρδη για Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ. Σημαντικά κέρδη για Βιοχάλκο, όμιλο Μυτιληναίου και Ελληνικά Πετρέλαια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ανοδικά ξεκίνησαν και συνεχίζουν βασικοί δείκτες και μετοχές. Με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά αρχικά μέχρι και 0,5% υψηλότερα, στην ευρύτερη περιοχή των 4.030 μονάδων και με συναλλαγές συγκριτικά λιγότερες απ’ ό,τι την αντίστοιχη χθεσινή περίοδο.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώθηκε από νωρίς στο περίπου 3 προς 1, με αρκετές μετοχές της μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, να ανοίγουν με λίγα κομμάτια από 2% και πάνω.



Στοιχείο που κατά την εκτίμησή μας θα πρέπει να προσεχθεί στη συνέχεια, καθώς σε αντίθεση με τη χθεσινή και προχθεσινή συνεδρίαση, επιθετικότερες εμφανίζονται μετοχές της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της Μέτκα έφερε από την αρχή της συνεδρίασης ρευστότητα στους άλλους τρεις τίτλους του ομίλου, δηλαδή σε Μυτιληναίο, Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δέλτα Project.

Ανοδικά ξεκίνησαν η Ridenco (προς τα 1,23 ευρώ), με τον κλάδο να βρίσκεται σε σχετική ”μόχλευση” (Ελβέ, ΚΛΜ, Ελμέκ), το Υγεία (μέχρι τα 4,52 ευρώ), τον Ατέρμωνα (1,13 ευρώ), ενώ ακολούθησαν Frigoglass, Μηχανική, Marfin, FORTHnet, Εγνατία Τράπεζα, Σάνυο, Φουρλής Συμμετοχών, Βιοχάλκο.

Για τη συνέχεια θα ήταν χρησιμότερη η εδραίωση της τάσης σε μετοχές όπως Εθνική, Alpha Bank, ΟΤΕ, που σημείωναν αρχικά οριακή μεταβολή, παρά την υπεραπόδοση από την αρχή μετοχών εταιριών χαμηλότερης αποτίμησης.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως από στον FTSΕ/ΑSE-20 επιθετικά ξεκίνησαν και συνέχιζαν Ελληνικά Πετρέλαια (2,9%), Τιτάν (1%), Βιοχάλκο (1,8%), Intracom (1,2%).

Είναι ενδεικτικό πως περίπου 30 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο de;ikthw ενισχυόταν κατά 0,4%, έναντι 0,7% του Mid 40 και 0,6% του SC 80.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v