Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί η εταιρία ΑΝΕΚ με βασικότερο θέμα της την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Επίσης, οι εταιρίες ΜΕΤΚΑ και Alstom πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα τις προοπτικές συνεργασίας τους.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Γενικές συνελεύσεις

ANEK Α.Ε.: Α. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:30, στα γραφεία της Εταιρίας, 2ο χλμ. Λ. Καραμανλή, Χανιά, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Aύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 31.533.443,50 ΕΥΡΩ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιον και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας προς συμψηφισμό ζημιών εις νέον.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ύψους μέχρι 101.558.750 ΕΥΡΩ.

3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

4. Ανακοινώσεις – Άλλα θέματα.

Β. Ιδιαίτερη συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών έκδοσης του ’90 και ’96, στις 10:00, στα ιδιόκτητα γραφεία της Εταιρίας, 2ο χλμ. Λ. Καραμανλή, Χανιά, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1.Έγκριση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 31.533.443,50 ΕΥΡΩ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιον και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας προς συμψηφισμό ζημιών εις νέον.

2. Έγκριση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ύψους μέχρι 101.558.750 ΕΥΡΩ.

3. Έγκριση τροποποίησης του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας.

4. Ανακοινώσεις – Άλλα θέματα.

Εταιρικές πράξεις

* Σύμφωνα με την αριθ. 518/15.09.2006 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα, 2.570 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕ.Ε.Χ.. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του δυο τοις εκατό (2%).

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει στην Ετήσια Σύνοδο της ΄Ενωσης Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων, η οποία συνδιοργανώνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

* Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ–Ε.Τ.Α.Μ., Δημήτρης Κυρζόπουλος, εγκαινιάζουν στις 13:00 μ.μ. το νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα ιατρεία του ασφαλιστικού ιδρύματος στα Βριλήσσια (Λ. Πεντέλης 132).

Συνεντεύξεις τύπου

Οι κ.κ. Patrick Kronn, πρόεδρος και CEO του ομίλου Alstom και ο Ιωάννης Μυτιληναίος, πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ΜΕΤΚΑ, πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου στις 11:30, στο ξενοδοχείο King George, με θέμα την παρουσίαση των προοπτικών συνεργασίας των δύο εταιριών και των αναπτυξιακών σχεδίων τους στον τομέα της ενέργειας.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Καταναλωτική πίστη (Σεπτέμβριος).

- Ποσοστό ανεργίας (Σεπτέμβριος).

Αγγλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Αύγουστος).

Γερμανία

- Βιομηχανικές παραγγελίες (Αύγουστος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΑΣΑ (Αύγουστος).

Σάββατο 7/10

Διάφορα

* Ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά στο νομό Πέλλας στο πλαίσιο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για ανάπτυξη της περιφέρειας. Αναλυτικά το πρόγραμμα του υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει ως εξής:

- στις 11:00 π.μ.: Κλήρωση 42 εργατικών κατοικιών του οικισμού ”ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ III” στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών,

- στις 12:00 μ.μ.: Συνάντηση με τον δήμαρχο Γιαννιτσών, Στέλιο Βαμβίνη,

- στις 12:30 μ.μ.: Συνάντηση με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v