Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η έρευνα της Δικαιοσύνης για το deal Cosmote-Γερμανού, η συμφωνία της Σωληνουργείας Κορίνθου με την Duke Energy, το άνοιγμα της Frigoglass στην Κίνα, αλλά και οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ΑΕΠ και η πορεία της Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η έρευνα της Δικαιοσύνης για το deal Cosmote-Γερμανού, η συμφωνία της Σωληνουργείας Κορίνθου με την Duke Energy, το άνοιγμα της Frigoglass στην Κίνα, αλλά και οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση του ΑΕΠ και η πορεία της Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Cosmote: Μετά τα ερωτήματα και τις ενστάσεις για τη σκοπιμότητα εξαγοράς της ”Γερμανός” από την Cosmote με την καταβολή υψηλότατου τιμήματος και μετά τις αμφισβητήσεις που προήλθαν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο και από την αντιπολίτευση, το μεγάλο deal απασχολεί πλέον και τη Δικαιοσύνη, γράφει η Καθημερινή. Ερευνάται εάν το τίμημα εξαγοράς είναι εύλογο ή όχι, εάν τηρήθηκε η χρηματιστηριακή νομοθεσία, αν προέκυψαν στοιχεία κατάχρησης της εσωτερικής πληροφόρησης και χρηματιστηριακό παίγνιο κατά το εξάμηνο των διαπραγματεύσεων, οπότε και η μετοχή της Γερμανός κινήθηκε από τα 12 στα 19 ευρώ.

ΟΛΘ: Τη σύσταση θυγατρικής με τη συμμετοχή ιδιώτη, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του Logistics Center που προωθεί εντός των χώρων του λιμανιού, δρομολογεί η ΟΛΘ. Η προκήρυξη για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι έτοιμη και θα ”βγει στον αέρα” πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με την Ημερησία.

Σωληνουργεία Κορίνθου: Τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία της, υπέγραψε χθες η Σωληνουργεία Κορίνθου με την αμερικανική επιχείρηση Duke Energy, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής φυσικού αερίου στις ΗΠΑ, για την προμήθεια χαλυβδοσωλήνων. Το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 161 εκατ. δολάρια.

Frigoglass: Την είσοδό της στην κινεζική αγορά ανακοίνωσε επίσημα η Frigoglass. Η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή παραγωγικής μονάδας με δυναμικότητα 120 χιλιάδων μονάδων ετησίως. Οι εργασίες για την κατασκευή της μονάδας, που θα βρίσκεται στην Guangzhou, ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο φέτος και προβλέπεται να αρχίσει η πρώτη παραγωγή τον Νοέμβριο του 2007.

Intralot: Το νέο λογότυπο της Intralot παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κ. Αντωνόπουλος. Μεταξύ άλλων, και αναφερόμενος στο ”Στοίχημα”, εκτίμησε ότι ο τζίρος του για το 2006, στις αγορές που δραστηριοποιείται η Intralot, θα φθάσει στο ποσό των 4,5 δισ. ευρώ.

Οικονομία: Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, το κατά κεφαλήν εισόδημα πριν από την αναθεώρηση του ΑΕΠ ήταν 16.340 ευρώ για το 2005 και μετά την αναθεώρηση έφθασε στις 20.586 ευρώ. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι με την αναθεώρηση του ΑΕΠ η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλει αυξημένη συνεισφορά στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ενδεχομένως αναδρομικά από το 2000, ενώ σημείωσε ότι η χώρα θα απολέσει πόρους από το Ταμείο Συνοχής, αλλά αργότερα.

Μέτκα: Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας Alstom-Μέτκα και σήμερα οι δυο εταιρίες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ανακοινώνουν μαζί τις λεπτομέρειές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία δεν θα είναι μετοχική, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, αλλά στρατηγική και πολύπλευρη, με στόχο να αξιοποιηθούν πολλαπλά οι δυνατότητες των δυο εταιρειών. Το πρώτο έργο το οποίο θα διεκδικήσουν από κοινού, είναι ο διαγωνισμός κατασκευής μονάδας από φυσικό αέριο στη Νότιο Ελλάδα, ισχύος 400 MW.

Σοφοκλέους: Με σύμμαχο το κλίμα ευφορίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές εδώ και μεγάλο πλέον χρονικό διάστημα, ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε χθες το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, τονώνοντας το ηθικό των επενδυτών, αναφέρεται στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας ”Μέτοχος”. Ωστόσο, ”άξονες ανησυχίας” αποτελούν η σκανδαλολογία και οι επιπτώσεις της στους ξένους επενδυτές καθώς και το ”άρωμα” των πρόωρων εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v