Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουν οι ΑΧΕ

Παραμένει το θετικό κλίμα στην αγορά, αν και οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η ανοδική τάση είναι διατηρήσιμη, όπως εκτιμούν οι αναλυτές. Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, πάντως, η Σοφοκλέους εξακολουθεί να ”παίρνει κατεύθυνση” από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι διεθνείς αγορές διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο και έτσι το ενδεχόμενο πτώσης στη Σοφοκλέους παραμένει περιορισμένο, όπως εκτιμά η Marfin Analysis.

Η National Securities εκτιμά ότι, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, το ελληνικό χρηματιστήριο θα συνεχίσει να αναζητά κατεύθυνση από τις ξένες αγορές.

Η Proton Securities από την πλευρά της αναμένει σταθεροποιητικό ή υψηλότερο άνοιγμα, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν ορισμένες κερδοσκοπικές κινήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές που υπεραποδίδουν.

Οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση, προκειμένου να δουν αν το θετικό momentum στη Σοφοκλέους μπορεί να διατηρηθεί, σύμφωνα με την Piraeus Securities, η οποία εκτιμά ότι και η σημερινή συνεδρίαση θα είναι θετική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Σοφοκλέους κινήθηκε καλά χθες (+1,91%), βοηθούμενη από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, διασπώντας ανοδικά το εύρος διακύμανσης στο οποίο κινούνταν από τα μέσα Αυγούστου, αναφέρει η Εγνατία Finance. Η χρηματιστηριακή αναμένει διατήρηση του θετικού κλίματος και σήμερα, δεδομένου του ισχυρού momentum, αν και εκτιμά ότι η συνεδρίαση θα είναι ελαφρώς πιο ήπια, ελλείψει ειδήσεων.

Τι έγινε χθες: Σε ράλι επιδόθηκαν οι ελληνικές μετοχές, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 384 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με κέρδη 1,7% και 2% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v