Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στο κλίμα η Σοφοκλέους

Το γεγονός ότι στην Σοφοκλέους οι ούτως ή άλλως μικρότερες απώλειες σχεδόν μηδενίστηκαν, αναδεικνύει την δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αγορά μας. Δυναμική που συντηρείται από ουσιαστικές επιχειρηματικές εξελίξεις (κυρίως Εμπορική), θεαματικά μεγέθη εξαμήνου (Τιτάν, Frigoglass), προσδοκίες (Βιοχάλκο, Motor Oil) και της κινητικότητας σε ένα ευρύτερο κομμάτι της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ανάπτυξη επαρκών αντανακλαστικών από τα χαμηλά των 3811 μονάδων και η αντίδραση που ακολούθησε στην συνέχεια συνεχίζουν να μας κρατούν συγκρατημένα αισιόδοξους για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Πόσο μάλλον όταν οι αγοραστές κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους απορροφώντας την ούτως ή άλλως περιορισμένη προσφορά μέχρι τα χαμηλά των 23,14 ευρώ στην Eurobank.

Η απουσία ουσιαστικής διάθεσης υπερπροσφοράς, ικανής να επιβαρύνει σημαντικά το κλίμα, είχε ως αποτέλεσμα οι αγοραστές να αναθαρρήσουν και να εμφανιστούν υψηλότερα σε Cosmote, Alpha Bank και ΟΠΑΠ. Ούτως ή άλλως η τάση ήταν ξεκάθαρα ανοδική σχεδόν από την άρχή της συνεδρίασης σε άλλες μετοχές του FTS20 (Βιοχάλκο, Motor Oil και Τιτάν ).

Το γεγονός πως σταδιακά η αγορά ισορρόπησε λίγο χαμηλότερα των 3850 μονάδων (ενώ την ίδια ώρα στην Ευρώπη υποχωρούσαν μέχρι και 1,4%) αναδεικνύει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στο Χ.Α αυτή την περίοδο. Σε αυτή που... ποντάρουμε σταθερά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Εύλογα το κλίμα βελτιώθηκε και στο ευρύτερο μέρος της αγοράς με περίπου 50 μετοχές να κινούνται ανοδικά. Στην αρχή της συνεδρίασης με περίπου30 -35 μετοχές να κινούνται θετικά.

Με βάσει τις συναλλαγές παρέμεινε ”κλειδωμένη” η Lavipharm (δες σχετικό θέμα), αντιδρούσε κατά 14% ο Πετζετάκις (στην περίπτωση του παίζεται ένα ομολογουμένως ριψοκίνδυνο αλλά ενδιαφέρον στοίχημα επιβίωσης) ενώ συνέχιζαν ανοδικά οι θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο (Ετεμ, Ελβαλ, Χαλκόρ, Σιδενόρ) αλλά και Μουζάκης, Ridenco Αλκο, Veterin, Τεχνική Ολυμπιακή και ορισμένοι ακόμα τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v