Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Προς συνεδρίαση χαμηλών τόνων

Τη σημαντική βελτίωση του κλίματος στην αγορά τονίζουν οι αναλυτές, λόγω της ανακοίνωσης θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Για σήμερα αναμένουν συνεδρίαση ήπιων τόνων, ενώ δεν αποκλείουν κερδοσκοπικές κινήσεις σε ορισμένες μετοχές.

ΑΧΕ: Προς συνεδρίαση χαμηλών τόνων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το κλίμα στην αγορά έχει βελτιωθεί σημαντικά και μια περαιτέρω άνοδος φαίνεται πιθανή, αναφέρει η Marfin Analysis, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστούν οι κερδοσκοπικές κινήσεις.

Η Marfin υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων. Την Πέμπτη ανακοινώνει αποτελέσματα η Coca Cola 3E.

Το ενδεχόμενο ηρεμίας στην αγορά σήμερα, μετά από δυο εβδομάδες ικανοποιητικών κερδών, αναφέρει η Σίγμα Securities. Υπενθυμίζει ότι στις 10 Αυγούστου ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου η Coca Cola.

Οι αγορές – συμπεριλαμβανομένης της Σοφοκλέους- αναμένεται να ανοίξουν σε χαμηλότερο επίπεδο, λόγω των πιέσεων στη Wall Street την Παρασκευή και των απωλειών στον Nikkei, σύμφωνα με την Proton Securities. Η χρηματιστηριακή προβλέπει κερδοσκοπικές κινήσεις σε μετοχές που υπεραπέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα ευνοϊκά εξαμηνιαία αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, η ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής και οι φήμες περί εξαγορών και συγχωνεύσεων σε διάφορους κλάδους, έχουν συνεισφέρει στη διατήρηση της ανοδικής τάσης στην εγχώρια αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να έχει κερδίσει 10% από τις 18 Ιουλίου, σύμφωνα με την Εγνατία Finance.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μια πλευρική κίνηση με ανοδική τάση θα πρέπει να είναι αναμενόμενη, ωστόσο τα αποτελέσματα εξαμήνου, σε συνδυασμό με την απόδοση των άλλων ευρωπαϊκών αγορών και την κινητικότητα ή την φημολογία σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τάση.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Η αγορά έκλεισε 1,4% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.844 μονάδων, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v