Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της 3E

Αύξηση της τάξης του 5,6% αναμένεται να καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 162,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της 3E
Αύξηση της τάξης του 5,6% αναμένεται να καταγράψουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 162,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 6 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr. Το εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε μεταξύ των 158,1 και των 178 εκατ. ευρώ.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Citigroup, Deutsche Bank, Εγνατία Finance, HSBC Pantelakis, Marfin Analysis και Proton Securities.

Τα EBITDA α’ εξαμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 9% σε ετήσια βάση, στα 429,4 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 419,4 και 440,6 εκατ. ευρώ. Μερίδα αναλυτών προβλέπει ισχυρή οργανική ανάπτυξη με μικρή θετική επίδραση από τις εξαγορές της εταιρείας.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις εξαμήνου εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά 12,6%, στα 2.576,6 εκατ. ευρώ, με το εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών να διαμορφώνεται μεταξύ 2.536,6 εκατ. και 2.638,6 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ισχυρές πωλήσεις λόγω της συνεχιζόμενης διψήφιας αύξησης του όγκου στη Ρωσία και την ανάπτυξη στη Νιγηρία.

Αναφορικά με το δεύτερο τρίμηνο, οι αναλυτές αναμένουν ενοποιημένα καθαρά κέρδη, EBITDA και ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 157,1 εκατ., 307 εκατ. και 1.509 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα επωφεληθούν από το θετικό timing των διακοπών του Πάσχα και τη μικρότερη επίπτωση από τη νέα συγχώνευση της Αφοί Λανίτη στην Κύπρου, της Bankya στη Βουλγαρία, της Fresh & Co στη Σερβία και της Vendit στην Ιρλανδία.

Η Coca Cola 3E ανακοινώνει αποτελέσματα στις 10 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v