Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, τα σχέδια Βουρλούμη για συγχώνευση του ΟΤΕ με την Cosmote, το ενδιαφέρον θεσμικών για τη Βιοχάλκο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής, τα σχέδια Βουρλούμη για συγχώνευση του ΟΤΕ με την Cosmote, το ενδιαφέρον θεσμικών για τη Βιοχάλκο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εμπορική: Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία για τη δημόσια πρόταση της Credit Agricole. Οι Γάλλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εξασφαλίσει πάνω από το 45% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής και πλέον δεν αποκλείεται να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν το 50%, γράφει η Ημερησία. Κρίσιμη μεταβλητή, σύμφωνα με την εφημερίδα, η στάση που θα κρατήσουν τα ξένα funds που κατέχουν το 10% της τράπεζας.

ΟΤΕ: Τη συγχώνευση του ΟΤΕ και της θυγατρικής του στην κινητή τηλεφωνία, Cosmote, προωθεί ο Π. Βουρλούμης, μπαίνοντας στην τελική ευθεία πλήρους ιδιωτικοποίησης του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού. Σύμφωνα με την Ημερησία, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η απόφαση για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Πάντως, ήδη οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Marfin: Επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τα προνόμια που δίνει η Κύπρος λόγω της χαμηλής της φορολογίας, η Marfin εξετάζει το ενδεχόμενο η έδρα του ομίλου μετά τις συγχωνεύσεις με Λαϊκή και Εγνατία να μεταφερθεί στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο. όπως αναφέρει, σύμφωνα με ορισμένες πηγές η Marfin θα ανακοινώσει τα τελικά της σχέδια μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ εκείνη την περίοδο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η εξαγορά από κοινού με το Dubai Investment τράπεζας σε αναδυόμενη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Βιοχάλκο: Η καλή πορεία των αποτελεσμάτων του ομίλου αναμένεται να αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την αφετηρία νέων τοποθετήσεων ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Βιοχάλκο, αναφέρει η Ημερησία.

ΟΣΕ: Η απελευθέρωση των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον ιδιωτικών επιχειρήσεων και ξένων σιδηροδρομικών οργανισμών, που ζητούν την εκμετάλλευση συγκεκριμένων γραμμών του ΟΣΕ έναντι ενοικίου, σύμφωνα με την Ημερησία.

Σοφοκλέους: Τη δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών εκτός Χρηματιστηρίου θα δώσει στα μέλη του Χ.Α. που το επιθυμούν, το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η αρμόδια Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και που αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το νομοσχέδιο εισάγει και στην Ελλάδα το θεσμό του Συστηματικού Εσωτερικοποιητή, δηλαδή της ΕΠΕΥ η οποία εκτελεί εντολές πελατών εκτός ρυθμιζόμενης αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v