Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις εν αναμονή της Εθνικής

Περισσότερο σε τεχνικής μορφής πίεση αποδίδουν ορισμένοι αναλυτές το αρχικά αρνητικό ”άνοιγμα” του τραπεζικού κλάδου. Συγκριτικά περισσότερες οι συναλλαγές σε Εθνική και Πειραιώς, μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης. Στις 13:00 η κρίσιμη Γ.Σ. της Εθνικής. Αρνητικό κλίμα δημιουργούν και οι ευρωαγορές, που σημειώνουν υπολογίσιμες απώλειες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα, προς τις 3.710 μονάδες, υποχωρεί η αγορά, καθώς μετά τα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης βγήκαν πωλητές κυρίως στη μετοχή της Εθνικής και λιγότερο σε αυτήν της Πειραιώς.

Ακολούθησαν ρευστοποιήσεις στις μετοχές των Eurobank και Alpha Bank, ενώ είναι ενδεικτικό πως στα πρώτα 15-20 λεπτά της συνεδρίασης ο τζίρος διαμορφωνόταν περίπου στα 55 εκατ. ευρώ, συγκριτικά αρκετός για τα δεδομένα της συγκυρίας.

Κυρίως στη μετοχή της Εθνικής εμφανίστηκαν πωλητές, κατά πάσα πιθανότητα μετά τη χθεσινή υπεραντίδραση και τη διαμόρφωση της τιμής στο κλείσιμο, για να υποχωρήσει μέχρι και 1,8%.

Οι συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής τα πρώτα 15-20 λεπτά της συνεδρίασης ξεπερνούσαν τις 150.000 τεμάχια.

Προσφορά όμως έβγαινε και στον τίτλο της Πειραιώς, μέχρι και 3,5% χαμηλότερα, με συναλλαγές περίπου 90.000 τεμαχίων, την ίδια περίοδο.

Ακολούθησαν Eurobank και Alpha Bank, μέχρι 1,4 και 1,3% αντίστοιχα, διευρύνοντας τις απώλειες μέχρι και το 1,1% του Γενικού Δείκτη, προς τις 3.712 μονάδες.

Κατά την εκτίμηση ορισμένων αναλυτών, πρόκειται για μία καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση, που... επιβαρύνεται λόγω και της ανοδικής διαμόρφωσης της τιμής στο χθεσινό κλείσιμο των τίτλων Εθνικής και λιγότερο της Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση, η ενδοσυνεδριακή τάση δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, καθώς οι αγοραστές δεν έχουν λόγο να βιάζονται, ενώ στις 13:00 ξεκινά η κρίσιμη γενική συνέλευση της Εθνικής, διαδικασία που θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε απευθείας μέσω του euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v