Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα βλέμματα στη γ.σ. της Εθνικής

Στις διεθνείς αγορές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις μέχρι και μικρές απώλειες, στη Σοφοκλέους όμως το θερμόμετρο έχει ανέβει κατακόρυφα λόγω της γ.σ. της Εθνικής και πέρα από κάθε αμφιβολία θα αποτελέσει τον καταλύτη και για τη βραχυπρόθεσμη τάση. Μια θετική πρόγευση των σημερινών εξελίξεων ”δόθηκε” χθες κυριολεκτικά στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά με μικρές απώλειες διαμορφώνεται, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, η τάση στα ξένα χρηματιστήρια.

Στη Σοφοκλέους βέβαια αυτό που θα μετρήσει ιδιαίτερα σήμερα είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εθνικής.

Στις 13:00 συγκαλείται η γενική συνέλευση για την αύξηση (με απ’ ευθείας μετάδοση από το euro2day.gr), ενώ στην αγορά από χθες νωρίς το μεσημέρι προεξοφλούνταν το ”κλείδωμα” της διαδικασίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως για λογαριασμό συγκεκριμένων παικτών πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών συναλλαγών με τιμές μέχρι και 3% υψηλότερα, ενώ η εντολή διαμόρφωσης τιμής που δόθηκε ακριβώς με το κλείσιμο και με τη μορφή πακέτου, είχε ουσιαστική στόχευση.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως μετοχές εταιριών που σχετίζονται με εξελίξεις, όπως τα μεγέθη τριμήνου και η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, θα κινηθούν υψηλότερα και θα προσελκύσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, με ταυτόχρονη βελτίωση της αποτίμησής τους.

Δυο επιμέρους θέματα εκτιμάται πως θα απασχολήσουν επίσης τη συνεδρίαση και αφορούν στην προεξόφληση της τελικής τιμής όπου θα διαμορφωθεί η τιμή της Δέλτα Παγωτού (δες σχετικό θέμα), την απόκτηση του 28% της ProtonBank από το χαρτοφυλάκιο IRF, την αλλαγή τιμών-στόχων για Αττικα-Blue Star από την Marfin Analysis και ορισμένα επιμέρους θέματα.

Ο Γ.Δ. ξεκινά από τις 3.753,2 μονάδες, με τον FTSE 20 να διαμορφώνεται και πάλι εντός του εύρους 2.010- 2.020 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v