Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από Εθνική και ΟΤΕ η τάση

Με αρωγό τα μεγέθη του ομίλου της Εθνικής και του ΟΤΕ, που ανακοινώθηκαν πριν από λίγο, θα διαπιστωθούν στην πράξη οι πραγματικές διαθέσεις των ξένων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους απείχαν από τη χθεσινή συνεδρίαση. Τα οικονομικά μεγέθη προεξοφλείται πως και βραχυπρόθεσμα θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν την τάση στην αγορά, όπου είναι πλέον εμφανές το... τεχνικό πλεονέκτημα του Mid 40 έναντι του FTSE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συγκριτικό πλεονέκτημα για τον Mid 40 έναντι του FTSE-20 και οδηγό τις εξελίξεις από το μέτωπο της Εθνικής, ενδέχεται η τάση των τελευταίων τριών συνεδριάσεων να έχει και σήμερα συνέχεια.

Αναμφίβολα η ανακοίνωση αποτελεσμάτων του ομίλου της Εθνικής και του ΟΤΕ θα δώσει από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης τον τόνο και τη διάθεση στην αγορά, καθώς η μεν πρώτη ξεκινά από τα 33 ευρώ, ο δε δεύτερος από τα 17 ευρώ.

Δεδομένου ότι χθες η συμμετοχή των ξένων κυμάνθηκε σε χαμηλό επίπεδο, οι διαθέσεις τους αναμένονται με εύλογο ενδιαφέρον και περισσότερο το πώς θα αντιδράσουν στην ανακοίνωση των μεγεθών της Εθνικής, στις εξελίξεις από το μέτωπο του τραπεζικού ομίλου, ύστερα και από την εξεταζόμενη συνεργασία με το IFC (δες σχετικό θέμα).

Παρακολουθώντας λίγο πιο προσεκτικά τις ”τεχνικές” ενδείξεις από τη χθεσινή συνεδρίαση, εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως για τον FTSE-20 διαμορφώνεται ”αντίσταση” στις 2.059,9 μονάδες (χθεσινό υψηλό).

Μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα, το αργότερο αύριο, αν στο συγκεκριμένο όριο κυρίως Έλληνες ”ισχυροί παίκτες” επιχείρησαν να ”χαλιναγωγήσουν” τη φορά, προκειμένου με την υποχώρηση που ακολούθησε να οδηγηθεί ο συγκεκριμένος δείκτης σε μια βραχυπρόθεσμη συσσώρευση, πριν από την επόμενη ανοδική κίνηση.

Ένα ενδεχόμενο που φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για σήμερα - αύριο.

Τα μεγέθη του Οργανισμού (δες σχετικό θέμα) διαμορφώθηκαν κατά 38,3% υψηλότερα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 355.000 τεμαχίων στο εύρος των 16,70-17,04 ευρώ, για να κλείσει τελικά υψηλότερα κατά 1,80%, στα 17 ευρώ (δηλαδή κοντά στο μέγιστο).

Στην Εθνική οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα περίπου 576.000 τεμάχια, πραγματοποιήθηκαν σε εύρος διακύμανσης 32,82-33,80 ευρώ, για να κλείσει τελικά με οριακά κέρδη 0,12% στα 33 ευρώ.

Δεδομένης της βαρύτητας της Εθνικής και του ΟΤΕ, οι διαθέσεις των επενδυτών εκτιμάται ότι θα φανούν από την αρχή της συνεδρίασης.

Από την κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χρήζουν προσοχής τα οικονομικά μεγέθη των Chipita, Marfin, Φουρλή, Δέλτα Συμμετοχών και Folli Follie.

Βελτίωση πωλήσεων σημειώνουν και τα μεγέθη της Altec, ενώ η Μαΐλλης ανακοίνωσε πωλήσεις 94.308.848 ευρώ, με σημαντική όμως πτώση στα καθαρά κέρδη.

Από τον χώρο της ακτοπλοΐας είναι εμφανής η επιβάρυνση των μεγεθών λόγω της αύξησης των καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v