Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επουλώνονται... πληγές

Παρά το ότι η μέχρι στιγμής ανοδική αντίδραση έχει μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά ανοδικής εκτόνωσης, το ενδεχόμενο συνέχισης προς τις 3.870 μονάδες στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι εφικτό. Στις 3.750 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με +2,3%, συναλλαγές περισσότερες των 200 εκατ. ευρώ και στο επτά προς ένα η αναλογία ανοδικών/πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητικά διαμορφώνεται το ”προάνοιγμα” της χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης, ενώ με κέρδη της τάξης του 0,6 - 0,8% συνεχίζεται η αντίδραση στις τρεις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Με υπεραπόδοση 2,2% συνεχίζει η Σοφοκλέους, καθώς ”δικαιούται” επιθετικότερα ποσοστά και ισχυρότερες διακυμάνσεις, μετά την τελευταία κρίση που συγκριτικά ήταν μεγαλύτερη για τη δική μας αγορά.

Οι συναλλαγές στις 14:45 ξεπερνούσαν τα 200 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε μια συνεδρίαση υψηλότερου τζίρου από χθες, χαμηλότερου όμως από τον μέσο όρο έτους.

Από αρκετές απόψεις κάτι τέτοιο είναι υποστηρικτικό –σε αυτή τη φάση- της συνέχειας για άνοδο των βασικών δεικτών και μετοχών στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Για λιγότερες από 40 μετοχές η τιμή διαμορφώνεται με απώλειες, ενώ για περισσότερες από 200 τα κέρδη κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 4-6%.

Με βάση τις μέχρι τώρα συναλλαγές, ξεχωρίζουν οι Mevaco, Lavipharm, Ντιονικ, ΑΕΓΕΚ, Πλαστικά Θράκης, Σελόντα, Ελληνικά Καλώδια, Νηρεύς και αρκετών ακόμη μετοχών από αυτή την κατηγορία.

Συντηρείται η δυναμική αντίδρασης της μετοχής της Μυτιληναίος, με διακύμανση πέριξ των 19,82 ευρώ, των ΕΧΑΕ στα 14,68, της Blue Star στα 2,69, της Ιντρακόμ στα 5,44, της Ιασώ στα 5,50, της Σιδενόρ στα 5,66 και αρκετών ακόμη.

Παρά το γεγονός ότι η μέχρι στιγμής αντίδραση αποτελεί ξεκάθαρα ένα δεύτερο βήμα καθαρά τεχνικών χαρακτηριστικών, εν τούτοις η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα.

Μπορεί να απέχουν ακόμη αρκετά βασικοί δείκτες και μετοχές από κρίσιμες τιμές ”αντίστασης”, μπορεί η μέχρι στιγμής αντίδραση να είναι μια καθαρά και μόνο τεχνικής μορφής εκτόνωση, παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως το ενδεχόμενο μιας προσέγγισης –σε πρώτη φάση- των 3.800-3.870 μονάδων να είναι απολύτως εφικτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v