Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυροποιείται η ανοδική αντίδραση

Ισχυροποιείται η ανοδική αντίδραση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κερδίζει έδαφος η Σοφοκλέους και υπεραποδίδουν μετοχές-σηματωροί από τον FTSE-20 και τον Mid 40 μετά τις ακρότητες που παρατηρήθηκαν στη διάρκεια της υποτίμησης της αγοράς. Ανάλογες εκδηλώσεις, αυτή τη φορά ανοδικά, πιθανολογείται πως θα δώσουν διαφορετικό τόνο και χρώμα σε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, μετά τις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επανέκαμψαν επιθετικότερα τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ισχυροποιήθηκε μετά τις 13:00 σταδιακά η τάση και στη Σοφοκλέους.

Ο βασικός δείκτης FTSE-20 υπεραποδίδει κατά 2,8%, με ΟΠΑΠ, Αγροτική, Ιntracom και Εθνική Τράπεζα υψηλότερα κατά 4%-5% να δίνουν πρόγευση των όσων θα πρέπει να περιμένουμε για το υπόλοιπο της αγοράς που ”ανοίγει” μετά τις 14:00.

Μετοχές-σηματωροί του Mid 40, με ενδεικτικότερη την περίπτωση των Μυτιληναίου (6,8%), Ελληνική Τεχνοδομική (3,2%), Marfin (3,9%), Info-Quest (4,9%), Σιδενόρ (3,8%) και ΜETKA (4,6%), ενισχύουν το ενδεχόμενο της υπεραπόδοσης και για το ευρύτερο τμήμα της αγοράς.

Με βάση τη χθεσινή (και μόνον) διακύμανση μετοχών και τη σχέση συναλλαγών και μεταβολής φαίνεται πως για ΑΕΓΕΚ (από τα 1,34 ευρώ), Αγροτική Ασφαλιστική (3,86 ευρώ), ΔΕΛΤΑ Project (από 9,10 ευρώ), Ελληνικά Καλώδια (από 3,60 ευρώ), Ιμπέριο (από 1,58 ευρώ), Σελόντα (από 2,24 ευρώ), Πετζετάκις (από 1,66 ευρώ) και αρκετούς ακόμη τίτλους αυτής της κατηγορίας (Unisystems, Cyclon, Centric, Audiovisual κ.ά.) είναι πιθανότερο το ενδεχόμενο της περαιτέρω ανοδικής αντίδρασης.

Μετά μάλιστα τη βιαιότητα της πτώσης και το ακραίο της υποτίμησης των προηγούμενων ημερών, ανάλογη τάση, αυτή τη φορά ανοδικά όμως, θα λέγαμε ότι… επιτρέπεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v