Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φως στο τούνελ;

”Να μη χαθεί η παρτίδα”. Αυτό φαίνεται πως είναι το σύνθημα αρκετών ισχυρών παραγόντων της Σοφοκλέους, που βλέπουν πως μετά τη βίαιη διόρθωση να διακυβεύονται μεσομακροπρόθεσμα συμφέροντα και κεκτημένα. Κερδίζει πόντους το ενδεχόμενο μιας βραχυπρόθεσμης, ξεκάθαρα τεχνικής μορφής, υπεραντίδρασης που θα διευκόλυνε τους περισσoτέρους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την απαραίτητη προϋπόθεση πως από τις διεθνείς αγορές δεν μας επιφυλάσσονται ιδιαίτερα αρνητικές εκπλήξεις, κερδίζει πόντους το ενδεχόμενο της ανοδικής αντίδρασης στη Σοφοκλέους.

Τουλάχιστον για σήμερα και αύριο σε μια συντονισμένη προσπάθεια πολλών ενεργών ”παικτών” της αγοράς μας να ”μη χαθεί το παιχνίδι”.

Σε αυτό το εγχείρημα αρωγοί φαίνεται να στέκονται και δύο τρεις ισχυρότατοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι.

Κατ’ αρχάς η Citigroup που έχει δημοσιοποιήσει τις απόψεις της με δύο εκθέσεις την τελευταία εβδομάδα, αλλά και η Morgan Stanley που φαίνεται να απορροφούσε μέρος της προσφοράς, χθες.

Όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση θα σταθούμε σε ορισμένες μετοχές-σηματωρούς, της τακτικής που ακολουθούν ξένοι αλλά και ορισμένοι ισχυροί ”παίκτες”.

Η μετοχή της Motor Oil είναι ένας από αυτούς τους τίτλους, όπου χθες πραγματοποιήθηκαν από τα χαμηλά των 19,58 ευρώ συναλλαγές 505.538 τεμαχίων.

Μέχρι στιγμής οι συναλλαγές μέχρι τα 21,20 ευρώ προσεγγίζουν τις 200.000 τεμάχια, καθώς στη μετοχή τοποθετούνται ορισμένοι ισχυροί Έλληνες διαχειριστές αλλά και ξένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Μετοχή-σηματωρό θεωρούμε και την Μέτκα όπου οι αγοραστές ανεβαίνουν μέχρι τα 7,66 ευρώ.

Μετοχές-σηματωροί για διαφορετικούς λόγους θεωρούνται στην κατηγορία τους οι Altec, Σιδενόρ αλλά και Info-Quest.

Σε αυτές τις τρεις αλλά και σε ορισμένες ακόμα περιπτώσεις, φαίνεται πως ισχυροί χρηματιστηριακοί κύκλοι και παράγοντες επιδιώκουν την αναστροφή της τάσης, τη βελτίωση των περιθωρίων μόχλευσης αλλά και δανεισμού των χαρτοφυλακίων τους.

Μέχρι στιγμής η αγορά δείχνει πως βρισκόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να ”μη χαθεί η παρτίδα”.

Σε μία τραυματισμένη ομολογουμένως αγορά, όπου πολλά ακούγονται και περισσότερα φημολογούνται, και που τώρα περισσότερο από ποτέ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια απαιτείται συντονισμένη, μεθοδική, συνολικότερη προσπάθεια όσων περισσότερων παραγόντων της Σοφοκλέους έχουν αυτή τη δυνατότητα και την... ευχέρεια ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v