Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές θα δώσουν τον ”ρυθμό”

Η πορεία των ευρωπαϊκών και των αναδυόμενων αγορών θα δείξουν και σήμερα την πορεία που θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενώ η αστάθεια και η αβεβαιότητα παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά. Με ενδιαφέρον παρακολουθούνται η δημόσια εγγραφή του ΤΤ και οι εξελίξεις στην Εθνική.

ΑΧΕ: Οι ξένες αγορές θα δώσουν τον ”ρυθμό”
Τι εκτιμάται για σήμερα: Είναι νωρίς ακόμα να θεωρηθεί οτι έχει αλλάξει η μακροπρόθεσμη τάση και το μόνο βέβαιο είναι οτι, για μια ακόμα συνεδρίαση, η αστάθεια θα είναι το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Proton Securities εκτιμά ότι η Σοφοκλέους θα ακολουθήσει τα βήματα των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η αστάθεια παραμένει το βασικό χαρακτηριστικό.

Η Alpha Finance από την πλευρά της εκτιμά ότι η δημόσια εγγραφή του ΤΤ και οι εξελίξεις στην Εθνική, βασικοί παράγοντες για τους επενδυτές, θα βοηθήσουν την αγορά να αντιδράσει.

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι τα ξένα χρηματιστήρια θα επηρεάσουν και σήμερα την Σοφοκλέους, ενώ θα υπάρξουν και ορισμένες επιλεκτικές αγορές.

Ακολουθώντας τα βήματα των ευρωπαϊκών και των αναδυόμενων αγορών, η Σοφοκλέους απώλεσε χθες τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης. Η Εγνατία Finance δεν αναμένει σημαντική αλλαγή της τάσης, τουλάχιστον όχι ακόμα, ενώ αντιθέτως προβλέπει ότι θα επικρατήσουν η αστάθεια και η αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αν και τα οικονομικά αποτελέσματα ίσως προσελκύσουν το ενδιαφέρον, ωστόσο η πορεία των ξένων αγορών θα υποδείξει και σήμερα το κλίμα που θα επικρατήσει στην ελληνική αγορά.

Τι έγινε χθες: Πτώση 3,22% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, αναφέρει το πρωινό report της Marfin Analysis, με τον δείκτη FTASE 20 να υποχωρεί κατά 3,6% και τον FTSEM 40 να σημειώνει πτώση 4,56%. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 429 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v