Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή υποδοχή για το τρίμηνο του ΟΠΑΠ από αναλυτές

Με μικτές αντιδράσεις υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας ωστόσο την αύξηση των εργασιών απο το Στοίχημα και την άνοδο των εξόδων διανομής. Θετικές HSBC και CSFB, αρνητική η Π&Κ, ”μη ενδεικτικό το τρίμηνο”, λέει η Eurobank Sec.

Μικτή υποδοχή για το τρίμηνο του ΟΠΑΠ από αναλυτές
Ικανοποιημένη δηλώνει σε γενικές γραμμές η HSBC με τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΠΑΠ, τα οποία χαρακτηρίζει αντίστοιχα των εκτιμήσεων, ενώ επισημαίνει την επίδοση σε επίπεδο πωλήσεων και ειδικά στο Στοίχημα. Ωστόσο, επισημαίνει η χρηματιστηριακή σε σημερινό της flash note, τα ισχυρότερα έσοδα αντισταθμίστηκαν από τις αποδόσεις προς τους νικητές και τα έξοδα διανομής.

Ελαφρά υψηλότερα των εκτιμήσεών της σε επίπεδο εσόδων και οριακά χαμηλότερα σε επίπεδο EBITDA, όπως αναμένονταν ήταν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ αναφέρει στο πρωινό της report η CSFB. Ο οίκος αναμένει η μετοχή του Οργανισμού να κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης τουλάχιστον έως ότου αυξηθεί η ορατότητα σχετικά με την είσοδο των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα. Για το 2006, δεν αναμένει αλλαγές στις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη.

Από την πλευρά της η Π&Κ εμφανίζεται σε γενικές γραμμές αρνητική για το τρίμηνο του Οργανισμού, λόγω των εξόδων διανομής. Στα θετικά η Π&Κ επισημαίνει την ανάπτυξη στο Στοίχημα, παρά την καθυστέρηση στους ελληνικούς αγώνες. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση overweight λόγω της πρόσφατης πτώσης της τιμής της μετοχής, η οποία δεν δικαιολογείται από τα παραπάνω αποτελέσματα.

Μη αντιπροσωπευτικά της τάσης για το 2006 χαρακτηρίζει η EFG Eurobank Securities τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου του ΟΠΑΠ, επισημαίνοντας ότι επίκεινται το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου, η είσοδος των ελληνικών ομάδων στο Στοίχημα και το Bingo που ξεκινά το Φθινόπωρο.

Χθες ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο του 2006 αύξηση κατά 18,5% των πωλήσεων (1,044 δισ. ευρώ) και κατά 1,4% των κερδών (122,6 εκατ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v