Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανακάμπτουν οι αγοραστές

Σαφώς πιο επιθετικό και περισσότερο σίγουρο δείχνει το δεύτερο ανοδικό βήμα στην αγορά, με ΟΠΑΠ, Εθνική, αλλά και Eurobank και ΔΕΗ να φέρνουν μέχρι και 1,8% υψηλότερα τον FTSE-20 και να βοηθούν στη δημιουργία σαφώς καλύτερης διάθεσης και ψυχολογίας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεύτερο βήμα, επιθετικότερο και με περισσότερη σιγουριά, από το χθεσινό, με περισσότερες συναλλαγές (περίπου 50 εκατ. ευρώ μέχρι τις 12:00) και υπεραντίδραση του Γενικού Δείκτη αρχικά μέχρι τις 3.748,8 μονάδες.

”Κορυφή” που αντιστοιχεί με τις 2.006,8 μονάδες του FTSE-20 - ο τελευταίος ενισχύεται κατά 1,8%, αλλά ο Mid 40 να τον ξεπερνά οριακά με 1,9%.

Οι συναλλαγές του πρώτου ημιώρου θεωρούνται ικανοποιητικές, αν και σταδιακά μετά τις 11:45-12:00 περιοριζόταν η αρχικά μεγαλύτερη απόδοση των τριών κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Για τον FTSE-20 μετοχές-κλειδιά αναδεικνύονται μέχρι στιγμής, πέραν της Εθνικής (31,94 ευρώ), οι ΟΠΑΠ, Eurobank και ΔΕΗ.

Είναι ενδεικτικό πως στις 12:10 δεν υπήρχε καμιά μετοχή με αρνητικό πρόσημο.

Από τον Mid 40 (1,9%) ισχυρότερη ήταν η τάση για τη μετοχή των Αλουμινίου της Ελλάδος, Intralot, Μυτιληναίος, Σιδενόρ, ενώ αντίδραση εκδηλωνόταν για τις ΜΕΤΚΑ (7,80 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (7,38 ευρώ), J&P Άβαξ (5,06 ευρώ), Marfin (24,40 ευρώ), ΕΛΒΑΛ (2,64 ευρώ), αλλά και για Info-Quest, FG Europe και ορισμένες ακόμα.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω της εξασθένησης που εμφάνιζαν μετά τις 11:45 οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα παραμένει θετικό στην Ευρώπη και για τη συνέχεια αναμένουμε ισχυροποίηση της φοράς αντίδρασης ορισμένων τίτλων, κυρίως από τον Mid 40.

Δεδομένης της ρευστότητας και της νευρικότητας που επικρατεί στην αγορά, η επόμενή μας αναφορά θα βγει πριν από το άνοιγμα της υπόλοιπης αγοράς, περίπου στις 13:30.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v