Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικιονομικών για δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για τις καταθέσεις του εξωτερικού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για τις καταθέσεις του εξωτερικού είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Μεγάλα έργα: Σοβαρή εμπλοκή στο μεγάλο έργο Μαλιακός - Κλειδί, γράφει η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία εκκρεμεί προσφυγή που είχε καταθέσει η Κομισιόν, η οποία επικαλείται το ασυμβίβαστο της διπλής ιδιότητας πρώην νομικού συμβούλου του ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο συγκεκριμένος νομικός σύμβουλος την ίδια περίοδο κατείχε ταυτόχρονα θέση στο Δ.Σ. εταιρίας που διεκδίκησε το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί.

Τράπεζες: Εκρηκτική αύξηση εμφανίζει η κερδοφορία 10 τραπεζών στο α΄ τρίμηνο του 2006. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ”Ημερησία” τα κέρδη τους –εξαιρουμένης της Εθνικής που ανακοινώνει μεγέθη στις 30 Μαΐου- ανήλθαν σε 585 εκατ. ευρώ από 325 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

Τ.Τ.: Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν οι Έλληνες επενδυτές για τη δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατά το πρώτο διήμερο, ενώ το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί για υπερκάλυψη της έκδοσης. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής του Τ.Τ. στη Σοφοκλέους αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Εθνική: Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να διευκολύνει τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, διευρύνοντας το ποσοστό επί των αποθεματικών τους που έχουν δικαίωμα να επενδύσουν σε μετοχές και ομόλογα, αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΟΤΕ: Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, πρόσθετες αμοιβές για τα υψηλόβαθμα στελέχη προωθεί η διοίκηση του ΟΤΕ, υπό τη μορφή κινήτρων που συνδέονται με την υλοποίηση του τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου 2006-2008.

Καταθέσεις εξωτερικού: Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών σε συνεργασία με τα άλλα 24 κράτη-μέλη της Ε.Ε. προχωρεί στη δημιουργία τράπεζας πληροφοριών για τους Έλληνες που εισπράττουν εισοδήματα από καταθέσεις, ομόλογα, αμοιβαία, κ.λπ., από το εξωτερικό.

Χρηματιστήριο: ”Τεστ διαρκείας στις Αγορές” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος της εφημερίδας ”Μέτοχος”, το οποίο αναλύει την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα τόσο στην ελληνική όσο και στις ξένες αγορές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v