Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AXE: Επιφυλάξεις για την άνοδο

Θετικά εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, αν και παραμένουν επιφυλακτικοί για την βραχυπρόθεσμη πορεία της ελληνικής αγοράς, προβλέποντας ότι η αστάθεια θα συνεχιστεί, μέχρις ότου υπάρξουν νέα δεδομένα που να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές.

AXE: Επιφυλάξεις για την άνοδο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα ανοίξει σήμερα η Σοφοκλέους, ακολουθώντας την ανοδική πορεία που κατέγραψαν χθες οι ξένες αγορές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εκτιμήσεις της Proton Securities, η οποία προβλέπει ότι θα ακολουθήσει, με κάποια επιφύλαξη, στα βήματα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι το θετικό κλείσιμο των ξένων αγορών θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους, αν και οι αναλυτές της χρηματιστηριακής παραμένουν επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα, χωρίς να αποκλείουν επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις.

Η Εγνατία Finance από την πλευρά της κρίνει ότι η χθεσινή πορεία της Σοφοκλέους είναι αναμφίβολα θετική και αναμένει να συνεχιστεί το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Εν τούτοις, δεν μιλά ακόμα για ανοδική τάση, εκτιμώντας ότι η αστάθεια θα παραμείνει μέχρις ότου υπάρξουν νέα δεδομένα που να καθησυχάσουν τις διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον οδήγησε την αγορά υψηλότερα κατά 0,77%, χωρίς να γίνεται αισθητή η αστάθεια που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σύμφωνα με την Marfin Analysis. Ο τζίρος ήταν μειωμένος στα 291 εκατ. ευρώ,, με τους δείκτες FTSE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με άνοδο 0,34% και 1,14% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v