Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγροτική: Πώς ειδαν το τρίμηνο οι αναλυτές

Θετικά, σε γενικές γραμμές, βρίσκουν τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας οι αναλυτές, κυρίως λόγω των περικοπών στο κόστος, αν και επισημαίνουν τα χαμηλότερα των εκτιμήσεών τους έσοδα από τόκους.

Αγροτική: Πώς ειδαν το τρίμηνο οι αναλυτές
Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Αγροτικής η Σίγμα, προβλέποντας ότι πιθανότατα θα παράσχουν στήριξη στην τιμή της μετοχής, ειδικά μετά την πρόσφατη πτώση, αν και δεν επιφύλαξαν σημαντικές εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δραστηριότητες.

Στα θετικά, η Alpha Finance παρατηρεί το σταθερό επιτοκιακό περιθώριο της τράπεζας, τη συνεχιζόμενη και αποτελεσματική περικοπή κόστους και την εντυπωσιακή αύξηση των στεγαστικών δανείων, που ήλθε ως αποτέλεσμα μιας επιθετικής καμπάνιας. Αντίθετα, στα αρνητικά επισημαίνει τα καθαρά έσοδα από τόκους που ανακοινώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων και, μεταξύ άλλων, την αύξηση του κόστους κινδύνου από τις 35 στις 44 μονάδες βάσης.

Ουδέτερη είναι η πρώτη εντύπωση της Marfin, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεών της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Εγνατία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της. Η χρηματιστηριακή πιθανότατα θα προχωρήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της λόγω του χαμηλότερου κόστους και των χαμηλότερων προβλέψεων, καθώς και των υψηλότερων προμηθειών και κερδών από συναλλαγές. Η Εγνατία διατηρεί τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v