Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα... αγορά, μόνη, ψάχνει!

Με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς ξεκινά σε λίγο η συνεδρίαση για το υπόλοιπο της αγοράς, καθώς η Mεγάλη Kεφαλαιοποίηση αποδίδει ήδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. H τεχνική συμπεριφορά αρκετών μετοχών εταιριών από τη Μεσαία - Μικρή Κεφαλαιοποίηση προοιωνίζεται περαιτέρω άνοδο. Περιορισμένος ο όγκος των συναλλαγών λόγω της αργίας στη Wall.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει θετικό το κλίμα, με την αγορά σε επίπεδο Γενικού Δείκτη λίγο χαμηλότερα των 3.850 μονάδων.

Με κύριο χαρακτηριστικό τον θεαματικά χαμηλότερο τζίρο, καθόσον παραμένουν κλειστές σήμερα οι αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιείται για λογαριασμό εγχώριων ”παικτών”.

Περίπου 10 λεπτά πριν από τη λειτουργία του υπόλοιπου της αγοράς, στην πρώτη δεκάδα, από πλευράς απόδοσης, συμπεριλαμβάνονταν οι μετοχές των Τιτάν, Σαράντης, Εγνατία, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Ελαΐς, Ιntracom, Αγροτική Τράπεζα, Μυτιληναίος και προνομιούχος της Μηχανικής, αλλά και η Τράπεζα Αττικής.

Από τη Μεσαία - Μικρή Κεφαλαιοποίηση που ξεκινά σε λίγο, για περισσότερες από 35 μετοχές η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται υψηλότερα του ΚΜΟ 20 ημερών, όπως για τις Γρηγόρης, Δέλτα Project, Ευρωσύμβουλοι, Ιμπέριο, Ζήνων, Λιβάνης, ΝΕΛ, Περσεύς, Centric, Fitco, Ιντρακάτ και ορισμένες ακόμη.

Μετοχές που ξεπέρασαν τον ΚΜΟ 20 την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση στοιχεία των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων, είναι οι Moda Bagno (μέση ημερήσια εμπορευσιμότητα 4.937 τεμαχίων), Βάρδας (ΜΟ 10.971), Κανάκης (ΜΟ 4.132), Καραμολέγκος (ΜΟ 6.307), Τεχνικές Εκδόσεις (ΜΟ 57.915), Mevaco (ΜΟ 22.925), Unibrain (29.524), Space (12.776) και Τεξαπρέτ (ΜΟ 4.186).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v