Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, οι νέες ρυθμίσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι νέες προτάσεις για έργα μέσω ΣΔΙΤ είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η δημόσια εγγραφή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, οι νέες ρυθμίσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι νέες προτάσεις για έργα μέσω ΣΔΙΤ είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τ.Τ.: Ιδιαίτερα επιτυχής η δημόσια εγγραφή του Τ.Τ., η οποία προσέλκυσε νέους εγχώριους επενδυτές στη Σοφοκλέους, καθώς οι σχετικές αιτήσεις έφθασαν τις 124.000. Αποκλείστηκαν από αυτή τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς είχαν υπερβεί το ποσοστό των τοποθετήσεων που μπορούν να έχουν σε μετοχές.

Εθνική: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις της διοίκησης της Εθνικής με τους εργαζομένους γράφει η ”Ημερησία” με στόχο να επιτευχθεί συναίνεση για τη συμφωνία εξαγοράς της Finansbank. Στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας,κ. κ.Τάκης Αράπογλου.

Χρηματιστήριο: Σε εφαρμογή τίθενται από τις 5 Ιουνίου οι νέες ρυθμίσεις για το Χ.Α. Αλλαγές στο ωράριο των συναλλαγών, στις πράξεις που αφορούν στο κλείσιμο, στο επικουρικό καθώς και στις εντολές από το εξωτερικό.

ΣΔΙΤ:Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, από την ειδική γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα εξετάζονται

αιτήσεις για έργα κατασκευής και συντήρησης φυλακών, φοιτητικών εστιών και πανεπιστημιακών τμημάτων της περιφέρειας, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ.

Attica Group: Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Attica Group γνωστοποίησε τα σχέδια για την εξαγορά φέτος ακτοπλοϊκής εταιρίας στη Βόρεια Ευρώπη , σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Επιχειρήσεις: Προς έξοδο από την επιτήρηση οδεύουν τρεις εταιρίες, και συγκεκριμένα οι Σωληνουργία Κορίνθου, Multirama και Ελβιεμέκ, μετά τη θετική πορεία που κατέγραψαν κατά το α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΕΚΤ: Για αναβάθμιση του ρόλου του κ.Λουκά Παπαδήμου στην ΕΚΤ κάνει λόγο δημοσίευμα των ”Financial Times” που φιλοξενεί σήμερα η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο, ο κ.Παπαδήμος ενδέχεται να αναλάβει την ευθύνη των οικονομικών.

Φορολογία: Τη θέσπιση νέου αντικειμενικότερου συστήματος για τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων στους φορολογικούς ελέγχους, με καθιέρωση 16 κριτηρίων, μελετά το οικονομικό επιτελείο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ”Ναυτεμπορικής”.

Ελληνοτουρκικά: Ριζικό επαναπροσδιορισμό της ελληνικής στρατηγικής έναντι της Τουρκίας, με παραπομπή όλων των διαφορών στο Δικαστήριο της Χάγης, προτείνει ο κ. Στεφανόπουλος, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα.

Οικοδομή: Στη θέσπιση νέου συστήματος για τον υπολογισμό του ελάχιστου κόστους κατασκευής των οικοδομών προχωρεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v