Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Σοφοκλέους

Μία ακόμη θετική συνεδρίαση εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι η σημερινή, με τις μετοχές της Εθνικής, του ΟΤΕ και της Τιτάν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ μικρή θα είναι η ”συμβολή” από τις ξένες χρηματαγορές, καθώς Λονδίνο και ΗΠΑ παραμένουν κλειστά λόγω αργιών.

ΑΧΕ: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σήμερα, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, ενώ εκτιμάται πως θα υπάρξει συσσώρευση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Η Σίγμα Securities, από την πλευρά της, εκτιμά ότι στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν αναμφισβήτητα η Εθνική Τράπεζα και ο ΟΤΕ, που ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι θετική.

ΟΤΕ και Εθνική Τράπεζα θα καθορίσουν την πορεία της αγοράς, σύμφωνα με την Proton Securities, ενώ στο επίκεντρο ίσως βρεθεί και η Τιτάν, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ενδιαφέρεται για την εξαγορά ισπανικής εταιρείας.

Το ”ράλι” της Παρασκευής είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί και σήμερα Δευτέρα, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη των επενδυτών και το ”έξυπνο χρήμα” έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί θέσεις σε σειρά μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εάν οι διεθνείς συνθήκες παραμείνουν ήρεμες, αναφέρεται στο πρωινό report της Εγνατία Finance, ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους σταδιακά θα κινηθεί προς τα υψηλά έτους.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Σε νέο ”ράλι” επιδόθηκαν την Παρασκευή οι ελληνικές μετοχές, βρίσκοντας στήριγμα από τις ξένες αγορές, αναφέρεται στο πρωινό report της Marfin Analysis. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,2%, με τον τζίρο να αγγίζει τα 353 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v