Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ”προίκα” το... φινάλε

Αν και με απώλειες 2,3%, η προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του καλού της τερματισμού καλλιεργεί ελπίδες και προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Η κατά 6,5 φορές υπερκάλυψη της εγγραφής του Τ.Τ. και η θεαματική ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού μπορεί να αποτελέσουν ”μαγιά” για πιθανή επαναφορά της αγοράς άμεσα προς τις 3.870 μονάδες και πιθανώς προς τις 4.000, αν οι συναλλαγές αυξηθούν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δευτέρα με τις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης σήμερα κλειστές και την τάση να διαμορφώνεται χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις σε Φρανκφούρτη και Παρίσι.

Στην ελληνική αγορά οι αγοραστές των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων εκτιμάται πως θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί προκειμένου να μεγιστοποιήσουν το όφελος των βραχυπρόθεσμων τοποθετήσεών τους.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει υψηλότερα βασικούς δείκτες και μετοχές, καθώς, παρά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας (-2,3%), είχαμε ένα πολύ καλό τερματισμό, ειδικότερα την Παρασκευή.

Από τις 3.789 μονάδες ξεκινά ο Δείκτης, με μερίδα αναλυτών να θεωρεί εφικτή σε πρώτη φάση την προσέγγιση της περιοχής των 3.850-3.870 μονάδων και εάν αυτό επιτευχθεί με αύξηση συναλλαγών, τότε ο πήχης τίθεται σαφώς ψηλότερα.

Ορισμένοι αναλυτές μιλούν για πιθανή προσέγγιση και των 4.000 μονάδων.

Εύλογα η συνεδρίαση θα επικεντρωθεί σε επιμέρους κινήσεις, με ενδιαφέρουσες παραμέτρους την υπερκάλυψη κατά 6,5 φορές της εγγραφής του Τ.Τ., τα νεότερα για την Τιτάν, τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς Iberdrola-Ρόκα, την αναβάθμιση της τιμής-στόχου στα 34 ευρώ για τη Marfin από την Deutsche Bank, οι προτάσεις ύψους 850 εκατ. ευρώ για ΣΔΙΤ.

Βραχυπρόθεσμα, αρκετά θα κριθούν για τη μετοχή-κλειδί και ”σηματωρό” της αγοράς μας, την Εθνική, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών (δες σχετικό θέμα).

Με βάση τη βραχυπρόθεσμη τάση (κύκλος 5 συνεδριάσεων), από την κατηγορία της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης υπέρβαση του Κινητού Μέσου Όρου δεν έχουμε σε καμία περίπτωση, ενώ υψηλότερα του ΚΜΟ 20 ημερών διαμορφώνεται η τιμή της μετοχής των Γερμανού, Λάμψα, Ρόκα και Χαλκόρ.

Ενδεχόμενη υπεραπόδοση συγκεκριμένων μετοχών αυτής της κατηγορίας (Εθνική Ασφαλειών, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Ιατρικό Αθηνών, Motor Oil, Τράπεζα Κύπρου, Marfin, Jumbo, Coca Cola, Blue Star Ναυτιλιακή) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, με βάση πάντα την τεχνική προσέγγιση των συγκεκριμένων τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v