Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με χαμηλό τζίρο και επιφυλάξεις

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη που δεν έπεισε, καθώς συνδυάστηκε με κάθετη πτώση της μικτής αξίας συναλλαγών ενώ η επιφυλακτικότητα ήταν διάχυτη στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Σημαντικά κέρδη για Folli, KAE, Τιτάνα, Intracom και Μυτιληναίο. Υπεραπόδοση για τον Mid 40. Kλειστή η Wall.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική κίνηση (για τον Γενικό Δείκτη) που δεν έπεισε, καθώς συνδυάστηκε με κάθετη πτώση της μικτής αξίας συναλλαγών ενώ η επιφυλακτικότητα ήταν διάχυτη στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Αυτό το τελευταίο, μάλιστα, επιβεβαιώνεται και από την τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών που διαμορφώθηκε περίπου στο 1 προς 1, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη πλησίασαν το 1%.

Μάλιστα, η επιφυλακτικότητα εντάθηκε λίγο μετά τις 14:00 και αφού είχε εισέλθει στο σύστημα το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, όταν μια κάθετη περίπου κίνηση του Γενικού Δείκτη έγινε αφορμή απώλειας σχεδόν του συνόλου των ημερήσιων κερδών, για να ακολουθήσει διπλός βυθός στην περιοχή των 3.798 μονάδων και σταδιακή πλαγιοανοδική κίνηση που μαζί με τις δημοπρασίες τον έφεραν να κλείσει στις 3.826,1 μονάδες, με κέρδη 0,98% ενώ η αξία συναλλαγών μόλις και ξεπέρασε τα 181 εκατομμύρια από τα οποία τα 16,2 αφορούσαν σε ”πακέτα”.

Αρκετοί παράγοντες της αγοράς θεωρούν σχετικά φυσιολογική τη σημερινή εικόνα, λόγω της αργίας σε Λονδίνο και Wall Street, όμως αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για Μεσαία και κυρίως Μικρότερη Κεφαλαιοποίηση όπου και εκεί οι κινήσεις ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικές, αν όχι φοβισμένες.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, οι περισσότεροι έκλεισαν με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη. Μόνο η CosmΟΤΕ ”έγραψε” οριακές απώλειες, ενώ αμετάβλητοι οι τίτλοι των Γερμανός, Hyatt και Εμπορικής.

Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων αλλά λίγες συγκριτικά συναλλαγές οι Folli Follie και ΚΑΕ, σημαντικά ημερήσια κέρδη για την Τιτάν (+5,14%) αγορές στην Ιντρακόμ από όσους πιστεύουν ότι επίκεινται επιχειρηματικές ειδήσεις, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil, ΟΤΕ και θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 132 ανοδικές μετοχές έναντι 121 πτωτικών και 15 τίτλοι με κέρδη από 6-17,22%.

Σχετική επιφύλαξη και μείωση των συναλλαγών και στην αγορά παραγώγων, όπου οι εκεί εμπλεκομένοι, παραμένοντας απαισιόδοξοι, διατήρησαν τις υποτιμήσεις στα ΣΜΕ Υψηλής Κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, οι φήμες συνεχίζουν να δίνουν ανοδική κίνηση στη Lavipharm, συνέχισαν ανοδικά οι Παϊρης, Βαλκάν, Ιμπέριο, Μevaco, Τεχνικές Εκδόσεις, κινητικότητα σε Γαλαξίδι, Ηρακλής, Cyclon, Σαράντης, συνέχισε ανοδικά και η Moda Bagno με ελάχιστες συναλλαγές, αλλά και οι πιέσεις στον τίτλο της Γενικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v